Не на море. Пять туристических направлений июля от Forbes.ua

Не на море. Пять туристических направлений июля от Forbes.ua
АР

Forbes.ua пропонує кілька цікавих альтернатив подорожей для тих, кому не хочеться знову проводити відпустку на переповнених туристами пляжах або на вулицях європейських міст.

Музичний фестиваль Open'er Festival в Гдині (Польща)

facebook.com/openerfestival

2-5 червня

Найбільший музичний фестиваль Польщі проходить щороку в місті Гдиня на березі Балтійського моря. На семи сценах фестивалю виступають імениті артисти зі світовим ім'ям і маловідомі групи з різних країн. Цього року хедлайнерами будуть The Black Keys, Pearl Jam, Jack White і Faith No More.

Організатори також влаштовують різні заходи, щоб розважити гостей між концертами. Цього року тут проводитимуться тренінги з йоги, відкриють бібліотеку, а для найменших фестивальників організують змагання, ігри та майстер-класи. Крім того, зовсім поруч Балтійське море, вода в якому в липні зазвичай вже прогріта до комфортної для купання температури.

Для того щоб максимально перейнятися фестивальною культурою, варто поселитися в наметовому містечку поряд із фестивалем. Квиток на всі 4 дні фестивалю з проживанням у наметовому містечку - 150 євро.

Долетіти з Києва до Гданська, який знаходиться поряд із Гдинею, і назад можна компанією LOT за $ 310 з пересадкою у Варшаві.

 

 



Змагання з перетягування дружин у Сонкаярві (Фінлядія)

 

 

5 червня

На початку липня кожного року маленьке містечко Сонкаярві з населенням менше 5000 чоловік наповнюеться відвідувачами з усього світу - сюди приїжджають, щоб взяти участь у смішній битві: щорічних змаганнях з перетягування дружин. Обов'язковою умовою участі у змаганнях є мінімальний вік дружини в 17 років, і вагою більше 49 кілограм.

Спочатку змагальники повинні пробратися до подружжя через перешкоди і загородження, використовуючи тільки інструменти, які можуть вміститися на поясі. Після цього, діставшись до своєї другої половинки, учасник повинен взяти її за ноги, звісити через плече і пробігти дистанцію в 200 метрів наввипередки з іншими учасниками забігу. Пара переможців отримує в подарунок запас пива, що дорівнює вазі дружини, а також кубок переможця. Закриття фестивалю зазвичай супроводжується розпиванням пива і традиційним фінським відпочинком у сауні.

Дістатися з Києва до Гельсінкі і назад можна за $370 компанією МАУ, а з Гельсінкі можна доїхати на поїзді або автобусі.

 

 



Сан Фірмін - Забіг биків у Памплоні (Іспанія)

AP

6-14 червня

У середні століття це було свято святого Фірміні Амьєнського - покровителя Памплони. Пізніше цього дняь почали також влаштовувати гонки биків на честь святого. З тих пір щороку 6 липня подія починається феєрверком з даху міської мерії, що знаменує початок свята. 7 липня по місту возять величезну статую святого Фірміні, перед якою виконуються старовинні ритуальні танці та пісні. А от далі відбувається найцікавіше - кілька сотень учасників біжать, рятуючись від спущених на них биків, старими вулицями Памплони. Зазвичай пробіг відбувається вулицею довжиною майже 900 метрів. Не обходиться без травм, падінь і навіть загибелі деяких найбільш затятих учасників. Наприкінці вулиці биків заганяють на спеціальний стадіон, де між ними влаштовуються бичачі бої, після чого биків вбивають і готують їхнє м'ясо для всіх учасників. Спостерігати за неподобством можна з балконів у старій частині Памплони.

Найкраще цю подію описав Ернест Хемінгуей в романі «І сходить сонце», після поїздки до Памплони в 1923 році. З тих пір він не раз повертався туди аж до 1959 року. Зараз верхом шику серед шанувальників Хемінгуея вважається оселитися в готелі La Perla Hotel, де жив письменник, і засиджуватися в Iruna caf'e, де він зазвичай обідав.

Долетіти з Києва до Мадрида і назад можна за $400 компанією KLM з пересадкою в Амстердамі. З Мадрида до Памплони варто їхати поїздом або автобусом.

Фестиваль Надам в Улан-Батор (Монголія)

AP

11-13 червня

Головний фестиваль Монголії Надам складається з численних змагань між місцевими жителями: монголи змагаються у стрільбі з лука, у кінних забігах і армрестлінгу. В давнину Надам був фестивалем на честь духів гір. Легендарний монгол Чингісхан на Надам відбирав воїнів у свою армію.

AP

Цікаво, що в змаганнях беруть участь як жінки, так і чоловіки. Єдиний вид спорту, в якому не змагаються жінки - це армрестлінг. Місцева легенда стверджує, що одного разу в цьому виді спорту перемогла жінка. Чоловіки були настільки принижені, що вирішили встановити правило, щоб віднадити від змагань слабку стать - лише учасники, голі по пояс, можуть змагатися в армрестлінгу. Окремо під час фестивалю змагаються підлітки - хлопчики у віці від 13 до 16 років, для яких це стає своєрідною присвятою у доросле життя.

AP

Відкриття та закриття Надама супроводжується танцями в традиційних костюмах, парадом, піснями і поїданням традиційної монгольської їжі та розпиванням кумису.

 
AP

Фестиваль Гіон Мацурі в Японії

Reuters

17-24 червня

Один з найбільших фестивалів Японії проходить щороку на вулицях Кіото, в основному, в районі Гіона, через що подія і отримала свою назву. Цими днями на вулицях продають традиційну японську їжу та солодощі, а місцеві жителі і туристи розгулюють у кімоно і з традиційними паперовими віялами.

Свято відоме в Японії ще з IX століття, після того як країною прокотилося кілька епідемій. Вважаючи, що нещастя були витівками злих духів, стародавні японці вирішили провести яскравей веселе свято, щоб відлякати злих духів і залучити хороших. Втім, незабаром свято перетворилося на забаву і можливість для сімей похвалитися своїм багатством.

Кожен день фестивалю розписаний із типовою японської церемоніальні - в деякі дні містом возять величезні вози зі статуями, танцівницями і ліхтариками, в інші дні на вулицях виконуються традиційні японські танці та музика. Багато будинків відкривають свої двері для всіх охочих, щоб похвалитися дорогими меблями і оздобленням.

Долетіти з Києва в Осаку поруч з Кіото і назад можна компанією Turkish airlines за $1300 з пересадкою в Стамбулі.

Приєднуйтеся до спільноти Корреспондент Lifestyle&Fashion на Facebook та групи Корреспондент Lifestyle&Fashion вКонтакте

 



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK