Васюник: Україна зберегла темпи підготовки до Євро-2012

Васюник: Україна зберегла темпи підготовки до Євро-2012
Уніан
Віце-прем'єр-міністр України Іван Васюник подякувавФедерації Футболу і особисто Григорію Суркісу за організацію.

"Україні вдалося зберегти темпи підготовки до Євро вумовах фінансової кризи. Кожне місто підтвердило взяті на себе обов'язки, імісцева влада пообіцяла все вчасно завершити", - відзначив він.

"Зміни вже видні в кожному із шести міст, незважаючи нате, що приймуть Євро всього чотири з них", - додав Васюник.

Іван Васюник виділив Львів і Харків. Ці два міста, крімстолиці, змінили погляд УЄФА на відношення до підготовки. Всі шість міст ведутьнормальними темпами реконструкції стадіонів.

"Графіки підготовки аеропортів ідуть за планом,особливо варто відзначити донецький", - розповів він.

"Вокзали в п'яти містах у гарному стані. Делегаціявідзначила високий рівень організації і функціонування залізничних з'єднань.Якби всі об'єкти були в такому стані, не було б і перевірок такого роду",- зізнався Васюник.

"Що стосується готелів - неможливо було перевірити всі,однак гості залишилися задоволені тими умовами, у яких провели ці дні. Роботи здорогами ведуться", - додав він.

"Головне завдання - перейти від обіцянок до їхньоговиконання - успішно здійснені", - урочисто заявив Іван Васюник.

Підготовка аеропортів профінансована на 100%, а - доріг- на96%. Злітні смуги реконструюються.

Головне завдання - перейти від обіцянок до їхнього виконання - успішно здійснені

На 2009 рік у держбюджеті закладено 7 млрд 759 млн грн напідготовку до Євро-2012 і 5 775 000 000 грн у місцевих бюджетах. Ніякі роботине припинялися. Також, ведуться переговори з одержання кредитів. 400 000 000грн на дороги вже отримано. Країна сподівається на кредити від Європейськогоінвестиційного банку. Влада буде підтримувати приватних інвесторів, готовихвкладати гроші в готелі.

Україна буде готова до вибору чотирьох міст і до успішногозавершення підготовки в цілому.

Також Іван Васюник прокоментував ситуацію з передачеюстадіону в Одесі: "Необхідно переглянути положення в системі держуправлінняв країні. Іноді простий крок розглядається як подія великого масштабу, а не якчерговий етап у підготовці. Немає нездійсненних завдань, виконується конкретнапрограма".

Не один мільйон туристів відвідає Україну, і влада зобов'язана думати, яке враження залишиться в них про країну

"Виконується цільова підготовка шести міст - але вцілому - всієї країни. Ми вже вийшли із кризи, інші міста також будуть залученів це свято футболу. Я ніколи не висловлювався негативно про Одесу однаково казавпро всі міста", - відзначив Васюник.

Він підкреслив, що залучення інвесторів - справа не проста.Постійно проводяться зустрічі. Що стосується приїзду туристів під часЧемпіонату: "Не один мільйон туристів відвідає Україну, і владазобов'язана думати, яке враження залишиться про Україну, її культуру, а не проконкретний матч. Для того, щоб після країну відвідав ще не один мільйон".

Васюник відзначив, що Україні потрібна здорові нації.Будівництво спортивних майданчиків, футбольних полів - от основні пріоритети.Акцизи від реклами алкоголю повинні йти на подібне будівництво. Також, ІванВасюник і Григорій Суркіс категорично проти рекламування алкоголю в Україні.

Нагадаємо, що комісія УЄФА на чолі з генеральним секретаремДевідом Тейлором завершила інспекцію об'єктів Євро-2012 в Україні.

Аліна Абдуллаєва, uaSport.net


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK