Рахункова палата України провела аудит програми підготовки до Євро-2012

Рахункова палата України провела аудит програми підготовки до Євро-2012
ФФУ

Як повідомила прес-служба Рахункової палати, відповідні міністерства не забезпечили належної організації та координації основних заходів програми, внаслідок чого неефективно використовувалися бюджетні кошти на її реалізацію. Крім того, були допущені порушення чинного законодавства і не виконані завдання на 2008 рік. 

Зокрема, згідно з результатами аудиту, Міністерство у справах сім'ї, молоді та спорту, відповідальне за створення спортивної інфраструктури для проведення Євро-2012, не забезпечило обґрунтованого включення до програми спортивних об'єктів.  

Окрім цього, міністерство не здійснює контроль за виконанням запланованих заходів. Залишаються неврегульованими організаційні, зокрема земельні питання стосовно реконструкції НСК Олімпійський. Так, наразі не вирішено питання статусу деяких прилеглих до головного стадіону земельних ділянок. 

Міністерство культури і туризму не забезпечило розробку і затвердження концепції організації розміщення гостей і учасників чемпіонату. Отже, інвестиційні проекти у сфері будівництва і реконструкції готельної інфраструктури реалізуються без урахування конкретних вимог прийому учасників і гостей Євро-2012. 

Аудит також встановив, що Міністерство охорони здоров'я не виконало ряд вимог і положень нормативно-правових актів про організацію підготовки до проведення в Україні Євро-2012 у частині медичного забезпечення. Зокрема, бюджетні призначення в сумі 50,5 млн грн не використані, оскільки попередні рішення Мінохоронздоров'я про заклади, які мали б обслуговувати чемпіонат, саме відомство визнало нераціональними, а їх перегляд відбувався майже рік.

Як відзначили аудитори, загалом із коштів держбюджету, призначених на виконання програми Євро-2012, з порушенням чинного законодавства використано понад 9,2 млн грн і неефективно - близько 3 млн грн. 

Колегія Рахункової палати готує інформацію про результати аудиту для представлення президентові України Віктору Ющенку, Верховній Раді України, уряду і згаданим міністерствам з конкретними пропозиціями про термінові заходи, яких необхідно вжити для виконання міжнародних зобов'язань з підготовки країни для прийому Євро-2012. 

Програма підготовки і проведення в Україні Євро-2012 передбачає загалом на виконання певних завдань Мінсім’ї, Мінкультури, Міносвіти і Мінохоронздоров'я близько 4 млрд 51 млн грн коштів держбюджету, з них на 2008 рік - понад 453 млн грн.

За матеріалами Наш Век


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK