Тренери задоволені прогресом у швидкості бігу українських біатлоністів

Тренери задоволені прогресом у швидкості бігу українських біатлоністів
АР

"Ми дуже задоволені результатами першої половини сезону, особливо швидкістю. Якщо брати до уваги тільки біг, то перспективи української команди надзвичайно великі", - вважає Колупаєв. 

"Наприклад, Сергій Седнєв минулого року програвав лідерові Емілю Егле Свендсену майже дві хвилини. Тепер відставання скоротилося до 30 секунд! З російськими спортсменами ми біжимо нога в ногу", - розповів український тренер. 

Євгеній Колупаєв вважає, що головне, щоб нинішня готовність українських біатлоністів збереглася на початок Чемпіонату світу.

"Треба буде добре попрацювати над стрільбою, особливо Лілії Єфремовій. Вона бездоганно стріляє на тренуваннях і розбиває мішені за 28 секунд. Але під час перегонів її не впізнати: перші два постріли точні. Потім пауза, невпевненість, мандраж - і вона втрачає над собою контроль. Гадаю, ці недоліки ми усунемо - і на ЧС все буде в порядку", - сказав наставник української збірної. 

Колупаєв заявив, що тренерський штаб не робитиме трагедії, якщо цього року на ЧС Україна не завоює жодної нагороди: "Цей сезон є передолімпійським. Тому навіть Чемпіонат світу всього лише репетиція Олімпіаді-2010 у Ванкувері". 

Головний тренер біатлонної збірної розповів, що зміна поколінь у команді пройшла успішно: "Ми раді, що виховали повні склади команд, які претендуватимуть на успіх у Канаді. Зміна поколінь відбулася успішно.

Нинішні спортсменки гідно замінили зіркову команду у складі Олени Зубрилової, Олени Петрової, Ніни Лемеш і Тетяни Водоп’янової".  

"А ось складу чоловічої команди корективи не потрібні. Ми далі розраховуємо на досвід В’ячеслава Деркача, Андрія Дериземлі й інших наших спортсменів", - заявив Колупаєв. 

Чемпіонат світу з біатлону стартує 14 лютого жіночим спринтом у Південній Кореї. Першість тижня триватиме тиждень і закінчиться 22 лютого чоловічою естафетою.

За матеріалами Український тиждень


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK