Бьорндален: Для мене решта всіх росіян - чисті

Бьорндален: Для мене решта всіх росіян - чисті
АР

Бьорндален розповів, як йому вдалося виграти індивідуальні перегони, маючи три хвилини штрафу: "Мені дуже пощастило. Я в добрій формі, у мене чудово ковзали лижі - от чому мені вдалося виграти, не зважаючи на три помилки на стрільбі. Після четвертого вогневого рубежу я був на 100 відсотків упевнений, що на золото в мене немає жодних шансів. Після мене бігли багато дуже сильних спортсменів, я розумів, якщо вони відстріляють чисто, виграти буде дуже складно. Я думав: добре, якщо вийде стати третім". 

"Мені знадобилося дуже багато часу, щоб отримати першу цього сезону перемогу на етапах Кубка світу. Я дуже щасливий стояти на першій сходинці п'єдесталу зараз, і взагалі завжди щасливий, коли виграю (посміхається). Я не можу нічого обіцяти, але звичайно, я постараюся зробити все можливе для перемоги й у наступній особистій гонці - із загальним стартом", - сказав триразовий Чемпіон світу 2009 року. 

Оле-Ейнар Бьорндален прокоментував свою помилку в проходженні траси в персьюті: "Ця ситуація вийшла складною для всіх. Ми не зрозуміли схему траси, і повторю, потім нам всім було непросто. Але зараз ми маємо рішення журі, і нам варто поважати це рішення".    

Також норвезький біатлоніст висловив свою думку з приводу допінг-скандалу в російській збірній: "Три людини зі збірної Росії були відправлені додому. Для мене решта всіх росіян - чисті. Я вважаю російську команду, яка виступає на цьому чемпіонаті, стовідсотково чистою. І сподіваюся, що в майбутньому жодних допінгових проблем у нас не виникне. Біатлону не потрібні подібні ситуації". 

Бьорндален поділився враженнями від організації Чемпіонату світу в Пхенчангу: "Я вперше в житті змагаюся на такій трасі, вона не схожа ні на яку іншу. Траса дуже складна, і дійсно, сильно відрізняється від тих, на яких ми виступаємо постійно. Організацією Чемпіонату я задоволений. Усе розташовано дуже близько, симпатичний стадіон, з трасою організатори також роблять все можливе.  

"Вважаю, що некоректно порівнювати Пхенчанг із Рупольдінгом, Антхольцем або Оберхофом. Врешті-решт, у Німеччині, в Європі змагання з біатлону проводять останні років 30. У Кореї такого досвіду немає, але організатори Чемпіонату світу роблять усе можливе", - сказав Бьорндален.  

Нагадаємо, сьогодні, 17 лютого  легендарний норвежець Оле-Ейнар Бьорндален, перемігши в індивідуальній гонці, виграв своє 13 золото на Чемпіонатах світу.

За матеріалами Весь Спорт


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK