Сампдорія - Металіст: Італійське випробування харків'ян

Сампдорія - Металіст: Італійське випробування харків'ян
АР
З одного боку - Металісту дістався як би один із найбільш незручних суперників.Все-таки престиж італійських команд просто магнітно діє на українські клуби (ізбірні, до речі), які своєю поведінкою починають нагадувати кролика, що чекаютьу безсиллі наближення удава. З іншого боку, а що, Валенсія і Тоттенхем, хоча б заіменем, слабкіші за Сампдорію?

Звичайно ж, були можливі інші варіанти, але і цей досить непоганий - скажімотак, впевнено відновлює книгу рекордів Харкова Металіст зможе не зупинятися надосягнутому, ставши першою українською командою, яка переможе італійську. Більшетого, посприяти першій великому зіткненню наших команд в єврокубках (щоправда,без допомоги Динамо такої мети аж ніяк не можна досягти). Так чому б і ні?

Минулий сезон безперечно вдався генуезському клубу - шосте підсумкове місце ізаслужена путівка в Кубок УЄФА. Влітку склад був значно укріплений. Алеочікуваного результату це не принесло. Синдром другого сезону в повній міріпозначився і на гравців, і на тренера - поки команда йде 15-ю, правда, востанній зустрічі зуміла відібрати очки у Ювентуса на виїзді (1:1).

Саме тому взимку терміново знадобилося вливання свіжої крові, що й булопродемонстровано придбанням Джампаоло Пацціні з Фіорентіни (рекорд клубу завитрачені кошти).

На щастя для харків'ян, він уже заграний за минулу команду в єврокубках, і томуМеталісту насолити не зможе. Адже нападник вже встиг забити три голи у шестиматчах, так що певний дискомфорт за ряди атаки тренер Сампдорії буде відчувати.

Залатати відчутні дірки в захисті покликані взяті в оренду Мануель Да Кошта (зтієї ж самої Фіорентини - цілих два матчі за цілий рік) і Андреа Раджу (аж 5матчів в цьому сезоні за Палермо). Обоє - флангові захисники, хоча Да Коштаможе і в центрі зіграти.

На кого треба дивитися в першу чергу - це, звичайно ж, Антоніо Кассано. Хуліганз Барі знайшов себе і поступово побачив свою гру в цій команді - 8 голів і 9 ассистівговорять самі за себе. В центрі поля безроздільно царює капітан команди АнджелоПаломбо - такий собі аналог Генуезький Андреа Пірло - одночасно чіпкий танепоступливий, і в той же час здатний миттєво оцінювати ситуацію і прийматиправильні рішення.

Також варто відзначити правого бровка Марко Падаліно - незважаючи на типовоіталійське прізвище, швейцарця за національністю. Дебютант Серії А, за версієюГадзетто Делл Спорт із середньою оцінкою 6,55 займає третє місце середцентральних півзахисником. Надійна гра не залишилася без уваги ОтмараХітцфельда, який викликав Марко до табору збірної.

У Кубку УЄФА Сампдорія чекала важка доля. Команда легко потрапила в груповийтурнір, розбивши литовський Каунас 7:1 за сумою двох зустрічей (5:0 і 2:1),проте далі італійці до останнього не були в курсі своєї долі і, лише перегравшиіспанську Севілью, зуміли вистрибнути на підніжку останнього вагона, що йде вплей-офф. До цього генуезців обіграли сербська Партізан, зіграли внічию знімецьким Штутгарті і були розбиті бельгійським Стандардом. Тепер новий бар'єр -харківський Металіст. Чи візьме його Сампдорія?

Харків'яни на зборах вдало проінспектували пітерський Зенітом - поразка 1:3залишила багато питань, особливо, що стосується гри в захисті - але краще вжепотерпіти крах в товариському двобої, ніж в офіційному. Головного болю МиронуМаркевичу також додав від'їзд Руслана Фоміна (цей нападник хоч і не вражавворота суперника часто - всього три голи, але компенсував все працездатністю -як тут не згадати його вихід на заміну в останньому матчі з Бенфікою і гольовийпас на Едмара) додому, в табір донецького Шахтаря (схоже, дончанам вирішилипослабити конкурента в боротьбі за друге місце).

Втім, наставник Металіста – стріляний горобець, напевно вже існують новіваріанти побудови атаки. Тим більше, що на зборах почав себе проявляти сплячийгігант Марко Девич - якщо в 22 матчах першої половини сезону на його особовомурахунку було 6 голів, то за зиму новоявлений український збірник додав п'ятьголів і купу гольових передач.

Металіст взимку виробив виважену селекційну роботу, зміцнивши три позиції, якіхоч і не були проблемними, але у випадку травм могли стати такими. ДенисОлейник, вихованець київського Динамо, посилив атакуючі ланки, а його вмінняграти на фланзі дозволило без особливого жалю відправити у ЧорноморецьОлександра Трішовіча.

Аргентинський півзахисник Вальтер Асеведо своєю появою дозволить знизитинавантаження на пару досвідчених центральних хавбеків - Валяєва і Слюсара, апридбання Андрія Березовчука дає можливість варіювати поєднання центральнихзахисників. Що ще раз показує відношення до єврокубків - всі новачки українцівпокликані допомогти і в Європі, а найдорожчий новачок італійців придатнийтільки до баталій на внутрішній арені.

Залишається тільки додати, що два останніх виїзних матчі підопічних Маркевичазавершилися перемогами 1:0 (над Галатасараєм і Бенфікою), а Сампдорія вдома непрограє вже 12 матчів поспіль. Ні команди, ні тренери ще не протистояли одинодному або іншим клубам цих країн. Друга українська команда проти 15-ї італійської.Найшла коса на камінь?

Середа, 21:45, побачимося біля телевізорів. Трансляція на Першомунаціональному. Ми ж, нагадаємо, що текстова трансляція матчу, а також іншихігор Кубка УЄФА, як завжди, доступна на uaSport.net

Кубок УЄФА. 1 / 16 фіналу. Перший матч

18 лютого. Початок: 21:45

Сампдорія (Генуя) - Металіст (Харків)

Генуя. Stadio Luigi Ferraris


Александр Кривицкий, uaSport.net


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK