Динамо - Валенсія: Нова надія

Динамо - Валенсія: Нова надія
Динамоманія
Після того, як Динамо втратило можливість продовжити боротьбу у Плей-офф Ліги Чемпіонів, київському клубу надається відмінний шанс поборотися за другий за престижністю європейський трофей - Кубок УЄФА.

АНАЛ
ІТИКА: Сампдорія - Металіст: Італійське випробування харків’ян
Після жеребкування українські вболівальники зійшлися в думці, що Динамо дістався найсильніший суперник з усіх можливих. Однак, якщо придивитися, то нинішня Валенсія не є тією командою, у грі з якою не буде ні єдиного шансу на перемогу.


Здавалося, що після провального сезону 2007/08, коли в посилення складу були вкладені мільйони доларів, а на виході вийшло 10 місце у Прімері, і лише Кубок Іспанії покращив сезон, Валенсія повертається до життя. Клуб запросив молодого перспективного тренера - Унаї Емері, який добре зарекомендував себе у скромній Алмерії. Результати у вересні та жовтні сприяли тому, що експерти поспішили записати Валенсію в головні суперники Барселони і Реала. 

Однак світова фінансова криза вдарила по Валенсії болючіше за всіх у Прімері. Керівництво клубу спробувало відхрестилися від фінансових труднощів, але борг у 15 млн євро перед футболістами, (таку цифру називає іспанська преса), нікуди не подівся.

Ні, з фінансами у Чес справи були погані і раніше, однак саме в останні півроку ситуація, як кажуть, гірше нікуди. Як наслідок, довелося шукати шляхи погашення дефіциту бюджету, наприклад, здавати Месталью на весілля. Напередодні та під час трансферного вікна у всю ходили чутки про можливий продаж головних зірок команди - двох Давидів, на яких будувалася гра в атаці - Сільви і Вільї.

Січень вдалося пережити без особливих потрясінь, однак і відповідного посилення не було зроблено. Головним придбанням став колишній голкіпер Тоттенхем і Реала Сесар Санчес, якого взяли на місце травмованого Ренана. Також прийшов молодий захисник Тьяго Карлето, але він був узятий скоріше на перспективу.

Разом з тим, склад у Валенсії залишається дуже сильним і достатньо збалансованим. У захисті грає чемпіон Європи Марча і надія збірної Іспанії Рауль Альбіоль. У півзахисті варто виділити досвідчених Бараху і Альбельду, реактивних крайків Хоакіна та Вісенте, ну а в нападі були бездоганними малюки Сільва і Вилья. Не варто забувати знатного забивалу Фернандо Моріентеса, молодих Мату і Фернандеша.

Відсутність якісного поповнення, травми провідних гравців, а також фінансові проблеми призвели до того, що у 2009 році Валенсія, м'яко кажучи, не виглядає найкраще. Із семи поєдинків було здобуто лише дві перемоги, три матчі були програні, ще два завершилися внічию. І хоч атака діє більш-менш злагоджено, у захисті видно значні проблеми. Відстояти на нуль зараз дорівнює подвигу, останній раз Валенсія не пропускали 23 листопада 2008 року в матчі з Севільєю!

Динамо почало  планомірну підготовку до двобою з усіх напрямків на початку січня. І якщо результат тренувального процесу ми зможемо оцінити лише під час гри, то трансферною політикою динамівські вболівальники мають право бути незадоволеними вже зараз. Так, прихід Кравченка і покупка Гільєрмо - це суттєве підсилення атаки і півзахисту, однак проблемні позиції лівого та центрального захисників, а також опорного півзахисника так і не були посилені.

Після того, як серйозну травму отримав Діакате, Сьоміну доводиться фактично заново переплановувати захист. За словами тренера, і як показали контрольні поєдинки, в центр захисту був переведений Бета, а місце правого захисника займе Несмачний. Зліва буде Каддурі (адже він так добре виглядає в центрі поля).

Був можливий варіант з поверненням в пару до Михалика Юссуфа, але нігерієць в черговий раз отримав травму. Є ще Саблич і Допілка, але в те що вони з’являться в стартовому складі повірити вжко. У терміновому порядку був орендований Малхаз Асатіані, але він був відкликаний з заявки на Кубок УЄФА, а тому не зможе взяти участь в грі з Валенсією.

Вболівальники Динамо вправі поскаржився на своєрідний інформаційний вакуум, який утворився навколо команди. З огляду на скасування Кубка Першого каналу довелося задовольнятися повідомленнями про чергові товариські матчі, проведені на іспанських полях. Їх, до речі, було зіграно не так вже й багато.

На другому зборі, який, за словами тренерів і футболістів, був направлений на роботу з м'ячем, Динамо обіграло Чемпіона Росії Рубін, зіграло внічию з данським Есбьергом і Празькою Спартою, а також не догралися поєдинок з московськими одноклубниками. До речі, цей матч фактично показав, яким складом Сьомін буде грати проти Валенсії.

Ще можна було подивитися на динамівців під час гри збірної України проти Словаччини. Якщо до Алієва, Кравченка та Мілевськомого претензій в атаці мінімум, то гра Михалика, м'яко кажучи, насторожила. Те, з якою легкістю забивав з-під динамівського захисника Вітек, без проблем може повторити Вілья і Ко. Залишається сподіватися, що це надлишки тренувального процесу і відсутність концентрації через товариський статусу гри.

Що ж виходить у результаті. Діакате, Юссуф і Гільєрмо травмовані. Бангура і Нінкович з травмами, Алієв дискваліфікований. Гусєв, за словами Сьоміна, не набрав колишню форму. Таким чином, вибір стартового складу скорочується до мінімуму. За версією uaSport.net він буде виглядати наступним чином: Богуш (Шовковський) - Каддурі, Бетао, Михалик, Несмачний, Вукоєвич, Гіоане, Єременко, Нінкович (Корреа), Кравченко, Мілевський.

Варто відзначити, що Динамо в третій раз (в історії незалежної України) виходить у весняну частину Кубка УЄФА. Перше пришестя припало на 2003 рік. Тоді динамівці під керівництвом Олексія Михайличенка не змогли переграти Бешикташ (1:3, 0:0). Другий раз датований лютим 2005, коли підопічні Йожефа Сабо поступились Вільярреалу (0:0, 0:2). До речі, матч з Валенсією стане 22 протистоянням з іспанськими командами (п'ять перемог, сім нічиї, дев'ять поразок). Чого вартий фіналу Кубка Кубків 1986 року проти Атлетіко (3:0), або повернення Динамо Лобановського в грі проти Барселони (3:0, 4:0, сезон 97/98) і Реала (1:1, 2:0, сезон 98 / 99). 


Так хочеться, щоб Динамо ще й отримало скальпа Валенсії. Поживемо, побачимо, а також вболіватимемо. Хто на стадіон, хто біля телевізора ... А хто і за клавіатурою, спостерігаючи текстову трансляцію на uaSport.net.

Кубок УЄФА. 1 / 16 фіналу. Перший матч

Динамо (Київ, Україна) - Валенсія (Іспанія)

Київ. Стадіон Динамо імені Валерія Лобановського

18 лютого. Початок матчу: 19:00

Трансляція: Інтер, текстова онлайн-трансляція:
uaSport.net

Сергій Швець,
uaSport.net


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK