Тимощук: Моя робота - грати у футбол

Тимощук: Моя робота - грати у футбол
АР

Тимощук поділився думками про своє ставлення до футболу, розповів про своє щасливе число і виділив якості, якими повинен володіти справжній капітан команди, повідомляє ФФУ. 

"Це журналістам платять за те, щоб вони знаходили у футболістів сильні та слабкі боки. А моя робота - грати у футбол. Я прагну отримувати задоволення від кожної хвилини кожного матчу і приносити максимум користі команді. А коли бачу, що щось не виходить, то докладаю якомога більше зусиль, щоб усунути недоліки", - сказав Тимощук. 

"Завжди можна стати сильнішим. Чим вище рівень, тим швидше ти прогресуєш. Якщо хочеш стати кращим, потрібно обирати суперників, які сильніші за тебе. Потрібно завжди піднімати стандарт. А коли візьмеш певну планку, встановлювати нову", - зазначив капітан Зеніту.

"Моє завдання - організувати гру в центрі поля. Як хавбек оборонного плану я повинен проводити багато часу в захисті. Але коли у мене є шанс підтримати напад, я цим користуюся. Граючи за Зеніт, я вперше зробив хет-трик - у матчі Кубка Росії з московським Динамо. У футболі саме голи привертають увагу глядачів, з цим не посперечаєшся. Але не можна  розраховувати на те, що в кожному матчі буде злива голів. Отже, потрібно отримувати задоволення від усіх компонентів футболу. Не тільки від голів, але і від красивої передачі або підкату", - сказав Тимощук. 

"Англійська Прем'єр-ліга - це швидкість і драйв, а в Серії А має ключове значення холоднокровність перед чужими воротами. Російський футбол - це конкуренція. У чемпіонаті багато класних гравців і багато конкурентоздатних клубів. Будь-якого моменту команда з нижньої частини турнірної таблиці може обіграти когось із лідерів. Рівень футболу в Росії зростає. Три великі європейські трофеї за чотири останні роки доводять це", - додав він. 

"Число чотири приносить мені успіх. О четвертій годині ночі я підписав контракт із Зенітом. У мене на футболці 44-й номер. Я був четвертим гравцем, котрий став капітаном команди за Адвоката. Російський чемпіонський титул став четвертим у моїй кар'єрі. А всього із Зенітом я завоював чотири трофеї за півтора року", - розповів Анатолій Тимощук.

"Я завжди був капітаном: у дворі, в школі, в молодіжній збірній України. У Шахтарі я став капітаном в 22 роки, а за декілька місяців наша команда вперше в історії завоювала золоті медалі. Те ж саме - із Зенітом. За традицією, капітаном стає гравець, якого товариші по команді й уболівальники поважають за характер і лідерські якості. Капітан не обов'язково повинен бути найкращим гравцем, але він повинен позитивно впливати на гру партнерів. Сьогодні багато хто вважає, що призначення капітана - це лише дань традиції. Але пригадаєте, ще Геродот описував гру в Стародавній Греції, в яку грали солдати, щоб розвивати свій бойовий дух. Як м'яч вони використовували голову капітана переможеної команди. Цей історичний факт підтверджує, що на плечах капітана лежить додаткова відповідальність за результат", - сказав капітан пітерського клубу. 

"Кожен футболіст мріє спробувати свої сили в одному з найсильніших чемпіонатів Європи, де і футбол, і атмосфера - на вищому рівні. Я не виняток і теж хотів би виступати у якійсь з провідної першості Європи", - заявив Тимощук. 

Нагадаємо, що голова правління мюнхенської Баварії Карл-Хайнц Румменігге заявив, що покупка Анатолія Тимощука у Зеніту обов'язково відбудеться, проте клубам ще необхідно домовитися про деякі деталі переходу.

uaSport.net


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK