Американська зірка фігурного катання відвідала Київ

Американська зірка фігурного катання відвідала Київ
volgograd.ru

Кван приїхала до України як посол народної дипломатії США, й окрім Києва відвідає ще Крим і Одесу. Американська фігуристка заявила, що вражена потенціалом юних українських фігуристів.  

"Я бачу в них потенційних олімпійських чемпіонів. Мені дуже сподобалася якість і техніка виконання обертань українськими фігуристами. У цьому велика заслуга тренерів", - сказала Мішель Кван. 

На майстер-клас американської зірки окрім фігуристів-початківців приїхала і Чемпіонка України 2009 року Ірина Мовчан, котра представлятиме країну на майбутньому ЧС у Лос-Анджелесі. 

У Києві Мішель Кван зустрів міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, котрий відразу заспокоїв українських тренерів щодо фінансування: "Гроші на Чемпіонат світу є. У нас вистачить коштів, щоб фігуристи змогли підготуватися і до Чемпіонату світу й Олімпіади у Ванкувері. 

Мішель Кван не назвала дату свого офіційного повернення до любительського спорту: "Час покаже. Поки я тільки тренуюся. Якщо я зможу нормально виконувати потрійні стрибки, можливо, я виступлю на Олімпіаді".   

Раніше повідомлялося, що п'ятиразова Чемпіонка світу з фігурного катання американка Мішель Кван оголосила про своє повернення до великого спорту. 

Мішель Кван - найбільш титулована спортсменка в історії США. Вона срібна призерка Олімпіади-1998 в Нагано і бронзова призерка Олімпіади-2002 у Солт-Лейк-Сіті.  Вона пішла зі спорту перед Олімпіадою в Турині в 2006 році, отримавши травму на одному зі змагань. 

У 2006 році Мішель Кван стала послом народної дипломатії США. Перебуваючи на цій посаді вона вже встигла відвідати Аргентину, Росію і Китай.

uaSport.net


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK