Біатлон: Канадські підсумки

Біатлон: Канадські підсумки
АР

Після Чемпіонату світу в Кореї вістлерська рівнинна траса, оточена пишними ялинами, з її разючим контрастом до бідної природи корейських Альп, була як бальзам на душу і спортсменам і вболівальникам. Що ж стосується процесу зиагань, то тут не все так контрастно до минулого Чемпіонату, а радше більше різноманітно.

З одного боку, тріумф молодих біатлоніста в індивідуалці (Жей, Бьом і досі не дуже відомий 34-річний американець Тієла) і програш Бьорндалена в спринті своєму досить-таки не стабільному у стрільбі співвітчизникові Ларсу Бергеру. З іншого боку - великий урожай нагород Ольги Зайцевої, приголомшлива, але вже звична, перемога молодої шведки Хелени Йонссон в жіночому спринті і не менш переконлива перемога німкень в естафеті.

Головна новина етапу: Томашу Сікорі вдалося зберегти лідерство в загальному заліку Кубка світу, незважаючи на всі зусилля Бьорндалена. Щоправда, тепер боротьба буде ще завзятою і цікавішою, адже розрив між поляком і норвежцем становить всього два очки.

Що ж стосується жіночого заліку, то тут вперше лідерство захопила шведка Хелена Йонссон, обігнавши на 16 очок німкеню Каті Вільгельм. Але, що цікаво, не втратила шансів на перемогу і Магдалена Нойнер, яка завдяки сріблу у спринті скоротила відставання від лідерів, і тепер стала всього лише за 57 очках від Хелени Йонссон.

Ванкуверський етап відзначився врученням перших нагород за підсумками сезону. Німці Міхаель Грайс і Магдалена Нойнер отримали Малі кришталеві глобуси як переможці заліку індивідуальних перегонів.

Відбулися також останні в цьому сезоні естафети. У жіночому заліку попереду всіх виявилася німецька команда, а в чоловічому - австрійська, незважаючи на невдале п'яте місце в останніх перегонах сезону. Українки ж завдяки четвертому місцю в Ванкувері змогли закінчити сезон з третім результатом.

Для української команди етап у Ванкувері виявився досить успішним. В нашу скарбничку додалася ще одна бронза Віти Семеренко за індивідуальні змагання. Правда, за минулий тиждень склалося враження, що Віта чи не єдина в українській збірній, хто здатний займати високі місця. Крім бронзової медалі, на її рахунку ще й 6-те місце в спринті і дуже потужний заключний етап в естафеті.

Подібна до української ситуація і у російській збірній. У хорошій формі перебуває лише Ольга Зайцева, що і дозволяє їй навряд чи не в кожному змаганні брати медалі. Розчарувала на цьому етапі російська відповідь Бьорндалену Максим Чудово. Після перенесеної хвороби він зміг задовольнятися лише 15-м місцем у індівідуалці та 27-м у спринті, так і в естафеті нічого доброго не показав. Якщо враховувати досвід минулого року, коли Чудов пробіг з легким нездужанням в одних перегонах на етапі Кубка світу в корейському Пхенчхані, а потім його виключили до самого закінчення сезону, то існує можливість, що російський біатлоніст не виступатиме до закінчення сезону і в цьому році якщо не де юре, то де факто.

Здивували німці. А точніше - молоде покоління біатлоністів. Такої потужної зміни, та ще й у таких кількостях давно не бачив світ біатлону. До розрекламованого Штефана можна додати тепер Бьома, Пайффера і Шемпа. Одразу ж на цілу естафетну команду виходить - значить і Грайс, і Рьош, і Вольф можуть зі спокійною душею йти на пенсію.

Передолімпійський тиждень у Ванкувері закінчився, спортсмени ознайомилися з трасою та місцевим кліматом і вже хворіють майбутньою Олімпіадою. Але поки що їх чекають справи буденніші: залишилося два останні етапи Кубка світу і вже в кінці березня ми дізнаємося володарів головної біатлонної нагороди року - Великих кришталевих глобусів.

Далі за планом всіх вболівальників біатлону чекає восьмий етап Кубка світу в норвезькому Тронтхеймі, який стартує 19 березня.

Олена Хомик, uaSport.net


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK