Платіні: Якщо не буде стадіону - не буде і Євро в Україні

Платіні: Якщо не буде стадіону - не буде і Євро в Україні
Михайло Марків

"УЄФА організує Євро, і виконком обере міста для Польщі й України... Якщо є угода між Україною і Польщею про принципи паритетності, то вона не була зареєстрована в УЄФА", - сказав Платіні. 

Він також зазначив, що наразі немає підстав сумніватися в тому, що ЧЄ-2012 з футболу пройде в Україні та Польщі, і навіть якщо з обох боків буде представлено меншу кількість міст, ніж передбачалося, підготовка до Чемпіонату в будь-якому випадку добре позначиться на розвитку цих міст. 

У той же час Платіні відзначив важливість підготовки стадіонів у Варшаві й Києві, оскільки, за його словами, дотримання термінів їх підготовки буде критичним для проведення Чемпіонату як у Польщі, так і в Україні.

"Мені здається, що стадіон (НСК Олімпійський) буде побудований до певного терміну. Але якщо стадіону не буде в Україні - не буде Євро в Україні", - наголосив він. 

Він додав, що отримав гарантії від уряду України про те, що до 2011 року НСК буде. 

Крім того, президент УЄФА зауважив, що наразі НСК "більше перебуває в деструкції, ніж у реконструкції", оскільки старі конструкції розвалені й у майбутньому будуть зведені нові. 

У свою чергу, віце-прем'єр-міністр Іван Васюник подякував Платіні за надану підтримку в захисті інтересів України і відстоюванні цієї кандидатури для проведення Чемпіонату.

У той же час він підкреслив, що Україна, як і раніше, просить УЄФА дотримуватися принципів паритетності при виборі міст для проведення ЧЄ-2012 з футболу в Україні та Польщі. 

Раніше Президент України Віктор Ющенко і президент УЄФА Мішель Платіні відвідали національний спортивний комплекс Олімпійський, де ознайомилися з ходом реконструкції стадіону до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK