Даріо Срна: Шахтар подарував Динамо чемпіонство

Даріо Срна: Шахтар подарував Динамо чемпіонство
ФК Шахтар

Про протистояння Динамо і Шахтаря: Уже після матчів за ЦСКА я говорив, що хочу зустрітися з Динамо. Дві кращі команди країни в півфіналі європейського клубного турніру - величезний комплімент всьому українському футболу. Шахтар був готовий вийти на цей рівень ще два-три роки тому, але нам фатально не щастило. Тепер фортуна повертає борги".

Про відчуттях відмінності від звичайних матчів українських команд: "Звичайно! Коли їдеш по Донецьку на машині і бачиш афіші Шахтар - Динамо. Півфінал Кубка УЄФА, чесне слово, мурашки по тілу йдуть. Зовсім по-іншому і думаєш про суперника, і про свою команду . Подумати тільки: хто переможе за підсумками двох зустрічей, той зіграє в фіналі, за яким буде спостерігати вся Європа ".

Про суперсерії Динамо і Шахтаря: "Це незвичайно. Такого ніколи не було і, швидше за все, більше не буде. Динамівцям трохи простіше - вони вже практично чемпіони. Шахтар же продовжує боротися на трьох фронтах: за друге, євролігове, місце в першості України, в Кубку країни, який теж хочеться виграти, і в Кубку УЄФА. На відміну від суперників у нас немає жодної прохідної гри ".

Про вигоду перенесення півфіналу КУ: "Мабуть, що так. При цьому хочу сказати, що в достроковому динамівському чемпіонство не обійшлося без нашої благодійності, зовсім недоречно у футболі. В якійсь мірі Шахтар сам подарував суперникам золоті медалі, коли на старті чемпіонату втратив купу очок".

Про сумніви в динамівському чемпіонство: "Я і не ставлю. Навпаки, віддаю належне футболістам і тренерам Динамо, зуміли пройти всю дистанцію потужно, рівно, без зривів. Оскільки ніякої закономірності в нашому провалі на старті чемпіонату не виявилося, і подальші події це підтвердили, я і розказую про "подарунок", який ми мимоволі зробили киянам".

Про Луческу: "Безумовно. Містер це заслужив. Відкидаю помилкову скромність, і суджу по собі: яким я був футболістом до приходу Луческу і яким став при ньому? Пам'ятається, ще два-три роки тому газети писали, що Срна, як дволикий Янус, у збірній і в клубі грає по-різному. Мовляв, у збірної Хорватії я більш ефективний, ніж у Шахтарі".

Про шляхи до півфіналу: "Нам все-таки довелося важче. Хіба що Валенсія, яка дісталися киянам у 1 / 16 фіналу, була сильніше Тоттенхема, з яким на цій же стадії зустрічався Шахтар. А далі динамівцям з жеребкуванням щастило більше: при всій повазі до Металісту, я не можу поставити його на одну дошку з ЦСКА. Так само як і сьогоднішній Марсель - з сьогоднішнім ПСЖ".

Про перевагу першого матчу на виїзді: "Можливо, хтось так міркує, але для мене - не має значення. З Тоттенхемом і Марселем ми починали вдома, однак суперникам від цього легше не стало".

Про результати в Києві: "Головне - забити гол на чужому полі. Спогади про матчі в Лондоні і Марселі налаштовують на оптимістичний лад".

Поєдинок півфіналу Кубка УЄФА Динамо - Шахтар відбудеться 30 квітня в Києві, початок - о 19:30.

Пряма текстова трансляція на uaSport.net.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK