Тренер Іллічівця: Шевченко може грати до 40 років

Тренер Іллічівця: Шевченко може грати до 40 років
Фото ФК Динамо (Київ)

Про це він розповів відразу після поєдинку,який відбувся 11 вересня.

- Може, я зараз повторюся, що щойно говоривсвоїм футболістам у роздягальні. Але ви цього не чули. Майстерність футболістаудосконалюється в навчально-тренувальній роботі, тобто на тренуваннях, а досвіднабувається в іграх. Але для того, що набувався досвід, необхідно показувативисокий рівень тренованості в навчальному процесі. У тих футболістів, якіпотрапляють в основний склад, дещо завищена самооцінка. Ті помилки, які мидопустили, більше психологічного плану, ніж ігрового. Як би не розповідаливболівальники або трактували фахівці, в минулому сезоні ми завоювали правозалишитися у Прем'єр-лізі в чесній боротьбі. Повірте, я даю вам чесне слово.Навіть забивши третій м'яч, Динамо в психологічному плані завалилося. Але цетак, для статистики.

Що ж стосується самої гри, то помилки, якідопустили футболісти, були явно видно. Не хочу називати прізвища, але у футболграють не лише польові гравці, але і воротар. Необхідно відповідально ставитисядо тренувань і особливо до ігор. Футболістам, які показують на тренуванняхпевний рівень, але не переносять його на гру, не вистачає досвіду або, можливо,майстерності. Тут потрібно тренеру проаналізувати, а гравцям задуматися,виходячи на гру, над таким безвідповідальним виконанням у технічному плані.

- Які завдання стоять перед Іллічівцем знинішнім складом?

- У нас склад поповнився, але вибув Віценець,отримавши в таборі молодіжної збірної важку травму. Тепер у нас немає такогогравця, який міг би зв'язати оборону з атакою.

- Поява Шевченка вплинула на фінальну частинуматчу?

- Я добре знаю Андрія. Після гри я сказавйому, що на тлі окремих молодих футболістів нашої команди він може грати досорока років. Свою нішу він поки не віддає, та її ніхто й не забирає. Процесстаріння природний, але Шевченко не втратив ні швидкості, ні техніки. Жоденфутболіст в світі не віддасть свою нішу.

- Але з його появою щось змінилося?

- Не поява Шевченка вплинула на результат, адопущені нами грубих помилок, яких ми не могли допускати. Розумію, що у нашоїкоманди є великий резерв, оскільки в Іллічівці виступає багато молодихфутболістів, але окремі хлопці можуть зіграти одну гру блискуче, а наступнупровалити. Напевно, завищена своя самооцінка, як ми їх не налаштовуємо. Майстерність- це варіант стабільності футболіста. Шевченко завоював собі ім'я, як в Динамо,так і в інших командах. Є футболісти, які можуть зіграти трохи краще чи трохигірше. А ось ті гравці, які можуть зіграти блискуче, а можуть провалити матч,дуже небезпечні.

- Виходячи з вашого коментаря, у вас єпретензії до Шуста...

- Є його вина, особливо в другому пропущеномум'ячі. Я прихильник того, щоб один воротар грав у команді стабільно. Зараз уфутболі нікому не потрібно, щоб воротар витягав м'ячі з дев'яток. Заразважливо, щоб він добре орієнтувався в ігрових ситуаціях, був вільним гравцем,здатним переправити м'яч з однієї зони в іншу. Воротар є польовим футболістом,який повинен правильно вводити м'яч. Якщо він буде вибивати м'яч в аут, це лишестане причиною додаткової нервозності команди.

За матеріалами: ФК Динамо (Київ)


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK