Збірна України тріумфально повернулася з Чемпіонату Світу із сучасного п'ятиборства

Збірна України тріумфально повернулася з Чемпіонату Світу із сучасного п'ятиборства
pentathlon.org

Загалом українцівибороли "золото" в одиночнихжіночих змаганнях, бронзові нагородиздобули наші спортсмени в жіночій тачоловічій естафетах, а ще "золото"у змішаній естафеті нам принесли ВікторіяТерещук разом із ДмитромКирпулянським.

Вікторія Терещукузагалі стала героїнею ЧС, завоювавшитри нагороди: два "золота" і"бронзу".

"Ніколи раніше мине досягали таких успіхів на світовійпершості - виступ українських спортсменівможна назвати тріумфальним, - зазначивГолова Державної служби молоді та спортуРавіль Сафіуллін, вітаючи спортсменівна прес-конференції у четвер, 15вересня.

Він нагадав про попереднідосягнення українського пентатлону: у2006 році на чемпіонаті світу ВікторіяТерещук завоювала "срібло", в2008-му - "срібло" у чоловічій естафеті,в 2009 - "бронза" у ДмитраКирпулянського.

"Ваша перемога- це гарний знак напередодні проведенняОлімпіади в Лондоні-2012 року - року, вякому п'ятиборство, як вид спорту,відзначить своє сторіччя", - сказавРавіль Сафіуллін.

Героїня змаганьВікторія Терещук розповіла про враженнявід непростого чемпіонату. Вона такожповідомила, що свій успіх присвятиладню народження сина Владислава, якому16 вересня виповниться 2 роки.

У ЧС2011 року прийняли участь 177 представниківіз 36 країн світу. Фаворитами змагань ісамими нашими суперниками були спортсмениРосії, Угорщини, Італії, Німеччини,Чехії, Литви.

Команда України булапредставлена 8-ма спортсменами: ВікторієюТерещук, Іриною Хохловою, АнастасієюСпас, Наталею Левченко, а також ДмитромКирпулянським, Павлом Кирпулянським,Олександром Мордасовим і ПавломТимощенком.

Сучасне п'ятиборство єкомплексним видом спорту, що складаєтьсяіз фехтування на шпагах, плавання,верхової їзди із подоланням перешкод(конкур) і комбінованого виду (стрільба+ біг).

Наступнізмагання, до яких готуються спортсмени,- Олімпіада в Лондоні, на яку вже завойованідві ліцензії, і світова першість - 2012року.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK