Сьомін: Хотілося б бачити хоча б половину від тієї кількості людей, що ходить на матчі Шахтаря

Сьомін: Хотілося б бачити хоча б половину від тієї кількості людей, що ходить на матчі Шахтаря
ФК Динамо Київ

- Що, на ваш погляд, у Києві не склалося уВалерія Газзаєва?

- Чому не склалося? Іноді один гол, що невідображає зміст гри, здатний завдати команді найсильнішого удару. Проти Аяксау відборі Ліги Чемпіонів Динамо грало відмінно, але поступилося. З тієї прикроїпоразки дуже важко було вилізти. А в цілому команда була підготована ​​добре іграла гідно. Залучив Газзаєв і велику групу своїх вихованців.

- В Україні зроблено величезний крок домінімізації суддівських скандалів: керівником корпусу рефері вже давно єП'єрлуїджі Колліна.

- Це дуже добре. По-перше, його робота сприяєпрофесійному зростанню українських суддів, і це видно неозброєним оком. Ябачив, які він проводить збори в Туреччині. Це приголомшливо! По-друге, вінабсолютно незалежна людина, і ніхто не зв'язує його в ухваленні рішень. Єдине"але": як російська, так і українська психологія така, що безпокарань не може бути руху вперед. А якихось особливих покарань ми від Коллінине бачимо.

У будь-яке місто їдеш: виграв - і слава богу

Ще один важливий момент - Колліна маєпрекрасні контакти у FIFA та UEFA. Коли грає збірна або клуби на міжнароднійарені, ці його зв'язки можуть позначитися принаймні на тому, щоб щодо Українине було несправедливості.

- Парадокс: у Металіст і Дніпро вкладаютьсявеликі гроші, а Чемпіонат України залишається турніром двох команд.

- Нічого подібного. Подивіться, як той самийМеталіст грає на міжнародній арені! І в чемпіонаті харків'яни не зазнали жодноїпоразки. Зробили вони і серію покупок, які дадуть плоди.

І у Дніпра все буде нормально, нехай зараз у нихдеякий спад. Але яка інфраструктура - взяти хоча б новий стадіон! Побудували -і він став весь час заповнюватися незалежно від результатів. А Ворскла? Ні, ніпро який чемпіонат двох команд більше немає й мови. Колись і в Росії мизабивали 8 м'ячів Тюмені і 9 - Елісті. Більше такого немає - ні в Росії, ні вУкраїні. У будь-яке місто їдеш: виграв - і слава богу. Той самий Шахтар в Одесізіграв внічию.

ВІДЕО: Кубок України: Динамо не без проблем впорався із Кременем. Огляд матчу

- Мені здається, що київському Динамо невистачає нового домашнього стадіону. Все-таки вісімнадцятитисячна динамівськаарена, з одним входом і без козирків, явно застаріла.

- На наших матчах не вистачає глядачів.Все-таки Київ - велике місто, і нам хотілося б бачити на іграх хоча б половинувід тієї кількості людей, що ходить на домашні матчі Шахтаря. Ми завжди граємокраще, якщо повний стадіон. І преміальні відіграють меншу роль, ніж це.Заповнюється арена у Львові, у Харкові, у Дніпропетровську - і команда навітьна виїзді перевтілюється.

Психологічної впевненості і стабільності нампоки що не вистачає, але за потенціалом нинішня команда, вважаю, навіть вище,ніж у сезоні-2008/09, коли ми на 15 очок випередили Шахтар. Цей потенціал поки щоми бачимо в окремих матчах - таких як удома проти Манчестер Сіті. А для появистабільності ми, звісно, у першу чергу самі повинні працювати. Але й допомога вболівальниківнам теж дуже потрібна.

На наших матчах не вистачає глядачів

- На вже майже готовій головній ареніEuro-2012 були?

- Бачив її. Президент каже, що ми там будемограти. Але стадіон дуже великий. Напевно, на міжнародних матчах заповнюваністьбуде, а от як щодо ігор чемпіонату України - не знаю.

- Коли почнете там грати? Збірна вже улистопаді збирається.

- Поки що складно сказати. Газон там ужепостелили. У тому, що до чемпіонату Європи все буде відмінно, не сумніваюся. Іне лише зі стадіоном. Подивіться, які ідеальні траси тепер з аеропорту до Києва!І нові термінали самого аеропорту Бориспіль вже майже повністю готові.

- Як тренер київського Динамо із трирічнимконтрактом, за чемпіонатом Європи напевно будете спостерігати наживо?

- Завжди їжджу на чемпіонати світу, Європи,фінали Ліги чемпіонів. Ну а тут - сам бог велів. До речі, якраз на базі Динамо,швидше за все, буде жити збірна України.

Нагадаємо, що вчора, 21 вересня, у матчі 1/16Кубка України київське Динамо обіграло Кремень із Кременчука - 3:2.

За матеріалами: Спорт-Экспресс


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK