Шевченко не шкодує, що пішов з Мілана, дякує Італії і не хоче забирати дітей з Лондона

Шевченко не шкодує, що пішов з Мілана, дякує Італії і не хоче забирати дітей з Лондона
Прес-служба ФК Динамо (Київ) / fcdynamo.kiev.ua

Про період, проведений у Челсі: "Ви знаєте, насправді, я зіграв же дуже багато ігор. Так, це незрозуміло, чому так склалося - періодично виходячи на заміну. У перший сезон я зіграв, по-моєму, близько 45-ти ігор в основному складі. Другий сезон ... Знову ж таки, все було пов'язано з травмами.

У мене були дуже серйозні травми. Я приїхав уже після Чемпіонату світу, і в мене була проблема з коліном. Я зіграв чемпіонат світу, було дійсно дуже важко. Я практично не готувався, почав тренуватися тільки за кілька днів до початку, зіграв всі ігри і в останній грі з італійцями, коли ми програли, я отримав додаткову травму на коліні. У мене практично не було відпочинку. Приїхав з відпустки - і нова команда, вболівальники, великі очікування. Не було часу навіть відновитися відразу ж вперед, в бій. І було важко".

ВІДЕО: Слово капітану. Інтерв'ю Андрія Шевченка програмі ПроФутбол

Про те, що багато вболівальників вважають помилкою перехід з Мілана до Челсі: "Ви знаєте, я вважаю, що я робив все правильно. Тобто я робив так, як я відчував. Потім я ніколи не дивлюся назад. Говорити, це було помилкою чи не було ... Життя рухається вперед. Були позитивні моменти, були важкі випробування. Це загартувало мене, дало мені можливість повірити в себе ще більше.

Плюс я познайомився з багатьма цікавими людьми, трошки поміняв погляди на своє життя. Це мені дуже допомогло. Тому дуже багато позитивних моментів. Те, що моя футбольна кар'єра не склалася так блискуче, як вона склалася в Мілані або в Динамо-Київ - це факт. Але, незважаючи на це, я вважаю, що мій час у Челсі був для мене позитивним ".

Про життя в Лондоні: "Англійці люблять необґрунтовану критику. Їм це цікаво дуже, коли приходить велика зірка і в нього щось не виходить. Це нормально для Англії, тому я особливо за це не переживав. Для мене велика була проблема - це як відновитися. Тому, що у мене були важкі травми, дуже важкі. І для мене було важливо знайти правильне лікування, відновитися, набрати форму і почати грати знову".

Про часті травми: "Ви знаєте, не дивлячись на те, що я часто отримував травми, я в принципі за свою кар'єру зіграв дуже багато ігор. Тому як я отримую травму, так я швидко відновлююся. І в мене не було провальних сезонів. Дуже мало. Тобто таких, коли я не грав практично. Тому кар'єра вдалася з цього боку. Ну, професійний спорт - це дуже важко. Дуже важка робота. Особливо футбол - він дуже травматичний".

Про взаємини з Жозе Моуріньо: "Ви знаєте, не було ось ніякого конфлікту ніколи. У нас були нормальні стосунки. У нього були свої погляди, у мене були свої погляди. Наші погляди з'єднувалися разом, коли я почував себе добре, грав добре. Коли був я задоволений, був він задоволений, були всі задоволені. Коли в мене були проблеми фізичні, коли я не міг давати на футбольному полі той рівень, який від мене чекав тренер, вболівальники, я сам від себе чекав, тоді це була проблема".

Про те, як його змінило життя в Італії: "Як сказати. Я переїхав молодим хлопчиком. Мені було дуже цікаво. І якраз дуже добре, що я потрапив в такому віці, тому що, в принципі, я ще не сформував свої погляди. І було набагато легше мені трохи помінятися. Все-таки мова, менталітет абсолютно інший. І напевно, якби я переїхав у більш зрілому віці, це було б важче зробити. В той час.

Зараз Україна більше інтегрувалася в європейське суспільство, тому зараз відкрили кордони, дуже багато людей приїжджає сюди, ми їдемо. Тобто інтеграція відбувається набагато швидше. 12 років тому це було скоєно по-іншому. У мене європейський погляд на життя. Ви знаєте, я жив у демократичній країні, в суспільстві, де ти відчуваєш себе дійсно вільним. При цьому ти повинен жити в певних суспільних рамках. Тобто я ніби потрапив в те суспільство, де я не належав сам собі. Я зіткнувся з цим, зрозумів. Особливо було важко зрозуміти це. Моя адаптація минула дуже успішно і дуже швидко".

Про те, що з напіврадянсьої людини став нинішнім Андрієм Шевченком: "Так, я став ... Мені довелося стати, бо іншого виходу у мене не було. Треба було або приймати цю сторону, або треба було їхати з цієї країни і, напевно, повертатися в Україну. Тоді це був зовсім інший час ".

Про самоідентифікацію: "Я відчуваю себе більше українцем. Тобто я пам'ятаю радянські часи, мене ще приймали в піонери. Але я відчуваю себе українцем".

Про те, чому сім'я залишилася в Лондоні: "Тому, що коли я переїхав, я це вирішив за один день. Тобто ми давно говорили про це з Ігорем Михайловичем. І Динамо завжди мріяло про те, щоб я повернувся, і я завжди мріяв повернутися в київське Динамо. Я закінчу свою кар'єру тут, в Україні. Я зрозумів. І за один день я вирішив переїхати.

Розумієте - двоє дітей, сім'я. Дуже важко зробити цей переїзд настільки швидким. Тому довелося там робити ремонт, шукати будинок, квартиру для того, щоб було все комфортно. На це потрібен час. Зараз це все закінчилося. Тому сім'я до мене приїжджає дуже часто. Зараз діти будуть 20-го числа. Але справа в тому, що вже діти пішли в школу. Тому я дотримуюся такої думки, що мені не хочеться відривати їх.

Я не хочу просто відривати їх від постійних друзів, не хочу, щоб вони розривалися на дві сторони. Коли у них є канікули, коли у них є час, вони приїжджають сюди і бувають тут зі мною ".

Про те, чи говорять діти по-російськи і по-українськи: "Трошки, так. Але у нас є спеціальний учитель, який приходить і з ними займається".

Про майбутнє своїх дітей: "Знаєте, вони самі виберуть. Мені пощастило в житті, що батьки дали мені шанс займатися моєю мрією. У мене завжди була мрія грати в футбол і займатися професійно цим. І мій батько, і моя мама - вони завжди мене в цьому підтримували. Тому я даю, намагаюся дати якісь певні напрямки дітям. Не тільки в спорті - мистецтво, музика, різні види спорту. Тому де у них буде більше таланту, де у них буде більше бажання, там вони себе знайдуть " .
Про те, чи займається дітьми: "Знаєте, вовтузитись ... Це моє життя, це моя сім'я, це мої діти - це головне для мене, моя сім'я. Навіть важко назвати це вовтузитись із ними" (сміється). Мені цікаво! У мене дружина дуже дивиться і діти для нас - це головне ".

Про місце проживання після завершення кар'єри: "Ви знаєте, я не забігаю вперед. Я зараз перебуваю тут, я граю. Все добре, я задоволений".

За матеріалами:tkachenko.ua
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK