IFFHS назвала найкращого клубного тренера

IFFHS назвала найкращого клубного тренера
АР

Перше місце в рейтингу дісталося тренеру англійського клубу Манчестер Юнайтед серу Алексу Фергюсону. Друге місце у голландського наставника пітерського Зеніта Діка Адвоката.

У голосуванні експертів з 85 країн Фергюсон набрав 264 очка. У Адвоката - 144 очки, у аргентинського фахівця Едгардо Бауси, який зайняв третє місце - 64 очки.

На четвертому місці в рейтингу IFFHS за підсумками 2008 року виявився тренер лондонського Арсеналу Арсен Венгер. П'яту позицію зайняв наставник Ліверпуля Рафал Бенітес.

У список IFFHS потрапили два представники країн колишнього СРСР. Тренер білоруського БАТЕ Віктор Гончаренко опинився на 17-й позиції, а колишній наставник узбецького клубу Бунедкор Мірджалол Касімов зайняв 22-ге місце.

У 2008-му Манчестер Юнайтед виграв чемпіонат Англії, Лігу Чемпіонів і клубний Чемпіонат світу. Зеніт став переможцем Кубка УЄФА та Суперкубка, а очолюваний Баусо. Еквадорський клуб ЛДУ виграв Кубок Лібертадорес і дійшов до фіналу клубного чемпіонату світу.

Фергюсон займає перше місце в списку кращих тренерів в другий раз. Вперше це сталося у 1999 році. За підсумками 2007 року Фергюсон зайняв друге місце, поступившись наставнику Мілана Карло Анчелотті.

Раніше IFFHS опублікувала рейтинг найкращих тренерів футбольних збірних.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK