Павленко про інвесторів Євро-2012: Для України всі рівні

Павленко про інвесторів Євро-2012: Для України всі рівні
Єврофутбол

"В Україні шість міст, що претендують на те щоб приймати Чемпіонат - це Київ, Донецьк, Дніпропетровськ, Одеса, Львів, Харків. Мішель Платіні заявив, що Чемпіонат будуть приймати не менше шести, і не більше восьми міст, і розподіл між країнами не обов'язково буде пропорційним. Тепер все буде залежати від готовності кожного міста - спортивних споруджень, аеропортів, готелів і відповідної інфраструктури ", - розповів Юрій Павленко.

Також чиновник заявив, що у всіх шести міст будуть шанси прийняти фінальну частину турніру: "У разі рівної готовності всіх шести українських міст, у кожного є шанс приймати Євро-2012. Хоча сьогодні в партнерських переговорах с Польщею ми все одно виходимо з формули розподілу чотири на чотири ".

За словами Павленка, Київ у цьому списку стоїть окремо: "Поза конкуренцією залишається Київ, який приймає, згідно з умовами УЄФА, фінальний матч чемпіонату. Він залишається найбільш резонансним містом, і з точки зору очікувань завершальної гри, і з точки зору готовності. У випадку неготовності НСК Олімпійський - центральної арени проведення фінального матчу Євро-2012 право на проведення Чемпіонату можуть втратити обидві країни".

У випадку неготовність НСК Олімпійський - центральної арени проведення фінального матчу Євро-2012 право на проведення чемпіонату можуть втратити обидві країни


Також Юрій Павленко розповів, яким повинен бути інвестор Євро-2012: "Наш інвестор - це той, у кого є проект, гроші на цей проект і можливість його реалізувати. Нехай це будівництво готелів, доріг. Тут його національність не має ні найменшого значення. Якщо ми говоримо про інвестора - для України всі інвестори рівні. Критерієм є умови, на яких вони готові інвестувати, і на скільки ці умови вигідні Україні".

"Якщо ж ми говоримо про виконання підрядних робіт за державні гроші, то тут, звичайно ж, пріоритет віддається національним компаніям. Держава, виступаючи інвестором, зацікавлена, щоб і робочі місця, і продукція, і матеріали, які використовуються в ході підготовки, були максимально внутрішніми. Тому це два різних підходу. Є ряд специфічних видів робіт, які здатні здійснити одна-дві компанії в усьому світі. Без сумніву, на такі роботи будуть залучатися іноземні компанії ", - уточнив міністр.

Держава, виступаючи інвестором, зацікавлена, щоб і робочі місця, і продукція, і матеріали, які використовуються в ході підготовки, були максимально внутрішніми


У середу, 21 січня, у Києві побувала комісія УЄФА, відзначивши позитивну динаміку у підготовці України до Євро-2012. Зокрема, комісія залишилася задоволеною ходом робіт на головній арені турніру - НСК Олімпійському.

За матеріалами: Журнал Еврофутбол


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK