Євро-2012: МВС вестиме облік футбольних фанатів

Євро-2012: МВС вестиме облік футбольних фанатів
АР

Про це сьогодні в ході робочої зустрічі з делегацією експертів країн ЄС з питань діяльності Національних футбольних інформаційних пунктів повідомив начальник Департаменту громадської безпеки МВС України Володимир Маєвський. 

За його словами, поки в міністерстві активно ведеться робота з формування бази даних осіб, схильних до протиправних проявів під час проведення футбольних матчів.  

До такого контингенту, пояснив він, відносяться скінхеди, фанати, футбольні хулігани і тому подібне. 

Маєвський підкреслив, що зазначену базу планується в першому півріччі 2009 року ввести до складу єдиної інтегрованої інформаційно-пошукової системи органів внутрішніх справ України.

У той же час на сьогоднішній день проблемним питанням створення такої бази є відсутність законодавчого визначення категорій фанат, ультрас, скінхед, расист. 

"Нам цікаво, як у Євросоюзі ведуть профілактичну роботу, щоб ми могли ввести у повсякденну діяльність роботу національних пунктів у випадках проведення Чемпіонатів, а також міжнародних матчів", - сказав Маєвський. 

Керівник футбольного підрозділу МВС Бельгії Джо Ванхек розповів, що така мережа інформаційних пунктів створена по всій Європі й дозволяє швидкий обмін інформацією на міжнародному рівні про пересування вболівальників і тому подібне. 

Уже сьогодні особливу увагу МВС приділяє численним фан-клубам Прем'єр-ліги, які виїжджають на футбольні матчі.

Володимир Маєвський розповів, що у Польщі за два роки функціонування аналогічної бази даних поставлено на облік майже 90% футбольних уболівальників. 

Поки з метою протидії протиправним проявам під час проведення масових заходів, зокрема, футбольних матчів, розроблено законопроект, що передбачає підвищення відповідальності за порушення громадського порядку під час спортивних заходів.   

За такі порушення передбачена тільки адміністративна відповідальність у вигляді 18 грн штрафу.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK