Похорон на Місяці і прах у пачці чіпсів: складений список найдивніших заповітів знаменитостей

Похорон на Місяці і прах у пачці чіпсів: складений список найдивніших заповітів знаменитостей
АР

Творець чіпсів Doritos Арч Вест помер минулихвихідних у віці 97 років. На прохання Веста, коли труну з його тілом будутьопускати в могилу, замість традиційних пелюсток троянд його труну будутьобсипати ні чим іншим, як хрусткою картоплею, що прославили його ім'я.

Вест поповнив ряд ексцентричних людей, яківирішили розпрощатися із тлінним світом по-своєму.

Дизайнер циліндричної упаковки чіпсів PringlesФредерік Бор теж вирішив після відходу в інший світ не розлучатися зі своїмдітищем. Він попросив, щоб після кремації його прах був похований у винайденій нимупаковці. Діти Бора виконали прохання батька і купили урну прямо по дорозі накладовище.

Малькольм Макларен, колишній менеджер групиSex Pistols, попросив на своїх похоронах провести хвилину хаосу замістьтраурної хвилини мовчання. Його труну, прикрашену написом Занадто швидкий,щоб жити, занадто молодий, щоб померти, віз катафалк, запряжений четвіркоючорних коней. А замикав похоронну процесію автобус, із якого грала, увімкненана всю потужність, пісня Сіда Вішеса Мій шлях.

Останки Джина Родденберрі були запущені у 1997році в космос. Цілком заслужена данина поваги автору науково-фантастичноготелесеріалу Зоряний шлях (Star Trek). Саме йому належить фраза "Сміливойти туди, куди не ступала нога людини". Під час "зіркового"похорону останки Родденбері були відправлені на навколоземну орбіту разом ізпрахом 22 інших знавців та шанувальників космосу, включаючи Тімоті Лірі, якийподарував світові психоделічний препарат LSD. Їхні останки кружляли навколопланети до 2002 року, після чого капсула увійшла в атмосферу Землі.

Останками американського журналіста іписьменника Хантера С. Томпсона вистрілили з гармати. Прохання засновникагонзо-журналістики виконав його друг, голівудський актор Джонні Депп. Гарматабула встановлена ​​на спеціально збудованій для цього вежі, прикрашенійсимволом томпсоновського стилю - червоним кулаком із двома великими пальцями.До слова сказати, гонзо-журналістика характеризується глибоко суб'єктивнимстилем оповіді, що ведеться від першої особи. У такому стилі були написані найкращітвори Томпсона, включаючи книги Страх і ненависть у Лас-Вегасі, а також Страх іненависть: про передвиборну кампанію 1972 року.

Репер Тупак Шакур ніколи не приховував своєїпристрасті до марихуани. Після смерті співака його побратими по репу віддалийому останні почесті як зуміли. У відеокліпі, поширеному на початку нинішньогороку, члени американської реп-групи Young Outlawz розповіли, що змішали прахТупака з марихуаною і викурили суміш, що вийшла. У відповідь на цю заявуадвокат рідних покійного репера сказав, що це було б не так просто, оскількиостанки Тупака Шакура знаходяться під надійною охороною.

Юджина Шумейкера називають батьком наукипланетології. Він був одним із трьох чоловік, які відкрили комету Шумейкер-Леві9. А ось честі бути похованим на Місяці удостоївся він один. Частину прахувченого було доставлено ​​на супутник Землі у 1999 році апаратом ЛунарПроспектор.

Із Френком Сінатрою прощалися за всімакатолицькими канонами. Однак у пишній релігійній церемонії були й інші тони: утруну співакові поклали пляшку віскі, запальничку Zippo, а також десятицентовумонету - як повідомлялося, на випадок, якщо йому знадобиться зробити терміновийдзвінок. Його надгробний камінь прикрашає напис: Усе найкраще ще попереду.

Елізабет Тейлор славилася численними шлюбами,любов'ю до ювелірних виробів та бездоганним стилем. На свої власні похоронивона, як і личить зірці її рангу, прибула із запізненням. Ще до своєї смертіТейлор попросила, щоб її похорон почався на 15 хвилин пізніше, ніж будеоголошено.

Прах геолога Брайана Тенді був перетворений насинтетичні діаманти. З одного із них, канаркового кольору, зробили каблучку длявдови, а з решти - каблучки для дочок Тенді. Компанія LifeGem, яка допомагаєрідним покійних не розлучатися із їхнім прахом за допомогою ось таких штучнихдорогоцінних каменів, виконувала і не такі замовлення. Один із її клієнтів,кажуть представники LifeGem, попросив їх створити діамант із використаннямволоса Майкла Джексона.

Світська левиця Сандра Вест, яка успадкуваламільйони свого чоловіка, нафтового магната, зажадала, щоб її поховали умереживній нічній сорочці. Але це було не все. Потрібно було посадити Сандру напередньому сидінні її улюбленого блакитного феррарі. Передсмертне побажанняпані Вест стало причиною довгих суперечок. Брат Сандри, якому загрожувалавтрата майже 200 тисяч доларів у разі невиконання її розпоряджень, спробувавдомогтися визнання недійсним цього документа. Після двох місяців слухань, суддявиніс рішення виконати всі побажання померлої. Зрештою, труп одягли у мереживнубілизну і посадили за кермо улюбленого автомобіля, який був потім похований увеличезному ящику на кладовищі Сан-Антоніо.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK