Опублікована глобальна статистика українського інтернету за січень

Опублікована глобальна статистика українського інтернету за січень
newtechnews.ru

У січні відбулося збільшення чисельності користувачів українського інтернету - на 1% порівняно з груднем місяцем і склав 10 416 154 унікальних користувачів на місяць.

Істотних змін у географічному розподілі користувачів не спостерігалося. Як і колись, лідирує київський регіон. Його частка склала 58,56% від загальної аудиторії, в той час як у житомирського і чернівецького регіонів найменша активність, усього по 0,15%, у волинського регіону 0,16%. Далі, в порядку спаду, слідують такі великі регіони як: Одеса, Дніпропетровськ, Донецьк, Харків, Львів, Крим, Запоріжжя. Їхня сумарна частка становить 30,56%. На інші регіони припало 10,42%.

Серед пошуковиків, з яких здійснювалися переходи українською аудиторією на українські сайти, лідером був "Google" - переходи з цієї пошукової системи склали 71,85%. Далі йдуть Yandex (17,65%), ukr.net (2,2%), mail.ru (1,93%), bigmir.net (1,73%).

Найпопулярніші пошукові запити серед користувачів: новини, погода, робота в Києві, автобазар і ukr.net. Закономірним є популярність запиту "робота в Києві", так як в умовах економічної кризи багато людей шукають роботу в столиці.

Самою вживаною операційною системою серед українців залишається MS Windows XP, їй віддали перевагу 80,76% користувачів.

Це і багато чого іншого можна знайти в докладному звіті за адресою http://index.bigmir.net або завантажити у форматі PDF.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK