Google Earth допоміг американцеві виявити корабель зі скарбами

Google Earth допоміг американцеві виявити корабель зі скарбами
freewebs.com

За словами Сміта, скарби через інтернет він почав шукати після прочитання книги Загублені скарби в американській історії, повідомляє Fox News.

Приїхав до болото, на дні якого, на його думку, лежить затонула майже два століття назад іспанська шхуна Mercator (у перекладі Купець), Сміт почав досліджувати його за допомогою металошукача. Прилад показав, що на цьому місці є золото і срібло.

Однак власник землі, де ймовірно знаходяться скарби, заборонив Сміту проводити розкопки. Адвокат землевласника Рон Вокер назвав образливим те, що хтось може зайти на Google Earth, подивитися на карту, побачити корабель і заявити, що він хоче розкопувати чиєсь майно. "У них немає доказів", - додав адвокат.

Судові слухання по цій справі почалися в Х'юстоні в грудні 2008 року. Федеральний суддя планує винести по ним рішення в березні 2009 року.

Як зазначає Fox News, навіть якщо суд дозволить Сміту розкопки і він що-небудь знайде, йому доведеться брати участь у нових судових розглядах. Приміром, зараз свою скаргу готує влада штату Техас, на території якого нібито знаходиться затонулий корабель. Крім того, досвід у відстоюванні своїх прав на затонулі скарби має і уряд Іспанії.

Раніше на Закарпатті викопали прикраси та зброю, виготовлені 3300 років тому.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK