Учені: Чоловіки сприймають жінок у бікіні як товар

Учені: Чоловіки сприймають жінок у бікіні як товар
Reuters

"Вчені прийшли до висновку: коли чоловікові показують зображення жінок в бікіні, відділ мозку, який стримує неприязнь сексуального характеру, вимикається. Крім того, підтвердилося припущення, що порнографія спонукає чоловіка сприймати жінок як товар", - пише The Independent.

Як повідомляє видання, експерименти проводилися на 21 студенту гетеросексуальної орієнтації за допомогою томографа.

Керівник наукової групи Сьюзен Фіск підкреслила: "Як ми виявили, даний відділ - серединна фронтальна кора головного мозку - відключається тільки у двох випадках. Перший - це реакція на зображення жінок у бікіні, а другий - видовище бомжів і наркоманів. В обох випадках мозок реагує так, наче перед ним неживий предмет".

Крім жінок у бікіні, учасникам експерименту показували зображення одягнених жінок і чоловіків, а також фотографії сексуального характеру, на яких було видно тільки торс. Тести на запам'ятовування показали, що гетеросексуальні чоловіки найкраще запам'ятовують "сексуальні" жіночі тіла. За словами Фіск, такі зображення у ЗМІ та рекламі відучують бачити в жінці людину.

Раніше повідомлялося, що адміністрація соціальної мережі MySpace за два роки видалила близько 90 тисяч акаунтів, що належать користувачам, які скоїли злочини на сексуальній основі.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK