Ватикан стверджує, що і в пеклі є статева дискримінація

Ватикан стверджує, що і в пеклі є статева дискримінація
i.i.ua

Про це повідомляє The Times.

Такий висновок міститься в дослідженні, яке провів 96-річний священик-єзуїт Роберто Буза, який обробив на комп'ютері інформацію, отриману від віруючих на сповіді. Дослідження було схвалено Ватиканом, статтю з його результатами в газеті L'Osservatore Romano опублікував особистий теолог папи Бенедикта XVI Войцех Гертих.

За результатами дослідження, для чоловіків більш характерні гріхи, пов'язані з плотськими задоволеннями: хіть та обжерливість. Тому у них залишається мало сил і енергії для гордині, заздрості і гніву. Відповідно, їх душі буде покарано вогнем і сіркою.

Незважаючи на те, що жінкам теж не чуже прагнення до плотських утіх, серед них на першому місці стоїть гріх гордині, за що їх душі, швидше за все, буде колесовано на тому світлі. Дослідник стверджує, що гординя займає лише п'яте місце в списку найбільш популярних "чоловічих" гріхів. Зазначається, що жінки також охоче впадають у гріх заздрості і гніву.

Крім того, багато віруючих приймають перелік смертних гріхів, який склав у VI столітті папа Григорій Великий. Концепція семи смертних гріхів отримала свій розвиток в працях Фоми Аквінського і в Божественній комедії Данте. До списку входять гординя, заздрість, обжерливість, хіть, гнів, жадібність і зневіра.

У 2008 році єпископ Джанфранко Джіротті перерахував "соціальні" гріхи нашого часу, до яких відносяться порушення біоетики (наприклад, контроль народжуваності, аборти), сумнівні дослідження (такі, як клонування і генна інженерія), забруднення навколишнього середовища, пристрасть до зайвої розкоші, доведення до бідності, зловживання наркотиками, збільшення соціальної нерівності.

Раніше Ватикан визнав теорію Дарвіна. Як заявив голова Папської ради по культурі архієпископ Жанфранко Равазі, еволюційна теорія Чарльза Дарвіна не суперечить біблійній версії створення світу і живих організмів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK