ООН: Наркомани США, Ірану та Бангладеш зловживають сиропом від кашлю

ООН: Наркомани США, Ірану та Бангладеш зловживають сиропом від кашлю
Reuters

"Комітет має у своєму розпорядженні інформацію про те, що у деяких країнах об'єктом зловживання є сиропи від кашлю, до складу яких входять такі наркотичні засоби, як кодеїн, дигідрокодеїн, етилморфін, гідрокодон та фолькодин", - йдеться у доповіді.

За словами міжнародних експертів, з цією проблемою не можуть впоратися як у США, так і в Європі, зокрема у Східній. Однак даних про масштаби зловживання цим сиропом поки що дуже мало. У зв'язку із цим, комітет ще у 2008 році розіслав урядам 50 країн спеціальний опитувальник про факти зникнення таких сиропів та про зловживання ними.

В Ірані, за даними уряду, таким сиропом зловживають близько 100 тисяч осіб. У США подібними вподобаннями особливо страждають підлітки та молодь. Широко поширене вживання сиропів від кашлю серед наркозалежних у штаті Техас. Як зазначають автори доповіді, у більшості країн наркомани дістають такі сиропи у звичайних аптеках, оскільки найчастіше для них не потрібен рецепт. Крім того, купити ці ліки можна на чорному ринку.

"Сироп від кашлю потрапляє на чорний ринок у результаті витоку із законних каналів розподілу, особливо у результаті незаконного придбання у оптових постачальників або крадіжки зі складів, з аптек та лікарняних установ", - повідомляється у доповіді.

Міжнародні експерти визнають, що сиропи від кашлю є ефективним ліками, проте закликають усі країни уважно стежити за проблемою зловживання ними.

Нагадаємо, раніше дослідницька корпорація RAND заявила, що синтетичний наркотик метамфетамін завдає економіці США чималого збитку.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK