Астрономи зіштовхнули Чумацький Шлях з іншою галактикою

Астрономи зіштовхнули Чумацький Шлях з іншою галактикою
schoolnet.gov.mt

До такого висновку прийшла група вчених, що вивчає рух зірок у Галактиці. Основні висновки роботи, яка була прийнята до публікації у журнал Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, наводить New Scientist.

Певна група зірок, розташованих у відносній близькості від Сонячної системи, рухається з незвичайно великими швидкостями. Учені ввели дані про рух цих зірок у розроблену ними комп'ютерну модель поведінки Галактики. Проаналізувавши отримані за допомогою моделі результати, дослідники виявили на зоряному тлі "цяточки".

Близько двох мільярдів років тому Чумацький Шлях пережив зіткнення з іншою галактикою

Найбільш імовірною причиною контрольованого ефекту, на думку авторів, є зіткнення Чумацького Шляху з іншим зоряним скупченням. При зустрічі зірки почали "розбігатися" від місця зіткнення так само, як навколо кинутого в ставок каменю розходяться кола на воді. Модель найкраще пояснює дані експериментальних спостережень у тому випадку, якщо зіткнення відбулося два мільярди років тому.

Одна з найбільш поширених теорій припускає, що Чумацький Шлях зіткнеться із Туманністю Андромеди через п'ять мільярдів років

Зустрічі великих зоряних скупчень є звичайним явищем для Всесвіту. Галактики володіють великою масою і гравітаційне тяжіння між ними велике. Одна з найбільш поширених теорій припускає, що Чумацький Шлях зіткнеться із Туманністю Андромеди через п'ять мільярдів років. Хоча деякі дослідники вважають, що це може статися значно раніше.

Раніше шотландський астробіолог розробив нову формулу для визначення числа планет у нашій Галактиці, де могли б існувати розумні форми життя. За підрахунками вченого, у Чумацькому Шляху, можливо, є нашими сусідами від 361 до 37964 населених світів.

Водночас, американські вчені запропонували своє рішення знаменитому парадоксу Фермі, згідно з яким у Чумацькому Шляху можуть існувати, не знаючи один про одного, більше 200 цивілізацій.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK