Nokia запланувала вийти на ринок ноутбуків

Nokia запланувала вийти на ринок ноутбуків
Reuters

"Нам не треба заглядати на 5 років у майбутнє, щоб побачити, що пристрої, які ми знаємо як мобільні телефони і ПК все більше зближуються за функціоналом", - сказав Калласвуо.

За прогнозами експертів, перший такий пристрій може з'явитися в 2011 році і буде працювати під управлінням багатоядерних процесорів ARM Sparrow. Комп'ютер, як очікується, буде устатковано ОС Linux.

Процесор ARM Sparrow побудований на мікроархітектурі Cortex A9, може містити до чотирьох ядер, призначений в першу чергу для нетбуків. За обчислювальною потужністю кожне з ядер Cortex A9 перевершує аналогічний показник процесорів ARM11, встановлених в iPhone і T-Mobile G1, у три рази, інформують фахівці.

Як йдеться в повідомленні, фінський мобільний гігант буде робити ставку на дизайн, який більше нагадуватиме мультимедійні інтернет-пристрої, ніж нетбуки. Цілком імовірно, що апарат буде схожий на планшет Nokia N800. А конструкція дисплея може нагадувати похило-висувний екран в Nokia N97.

Графічний інтерфейс планується виконати з використанням напівпрозорих віджетів, кожен матиме окремий додаток, повідомили розробники.

Раніше повідомлялося, що фінська компанія Nokia працює над створенням системи, яка дозволить віддалено або локально керувати практично будь-яким домашнім електронним приладом.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK