У Латинській Америці виявлено екосистему, яка існує в марсіанських умовах

У Латинській Америці виявлено екосистему, яка існує в марсіанських умовах
distributed.org.ua

За словами американських вчених, існування екосистеми мікроорганізмів підтримується гарячими потоками парів води, вуглекислого газу й метану, які просочуються через тріщини на вершині вулкана. Організми виживають в умовах сильно розрідженої атмосфери та інтенсивного ультрафіолетового випромінювання Сонця.

"Вчені навіть не намагалися виявити тут якісь ознаки життя, і коли нам це вдалося, ми побачили дивні типи мікроорганізмів, котрі не зустрічаються більше ніде на Землі", - сказав один з авторів дослідження, професор Стів Шмідт, слова якого наводить прес-служба Університету Колорадо в Боулдері.

Мікроорганізми були виявлені в ході пошуку й вивчення молекул ДНК у ґрунті вулкану, по сусідству з невеликими острівцями моху, відкритими у 80-х роках минулого століття.

Крім того, вченим вдалося виявити не тільки ціле співтовариство нових мікроорганізмів, але й мікроскопічних багатоклітинних - кліщів. Команда дослідників також виявила унікальні колонії бактерій, які живуть на схилах вулкану Сокомпа у дуже сухих ґрунтах. На думку Шмідта, вони могли бути занесені сюди поривами вітру або іншими організмами.

Раніше американські вчені припустили, що прибульці вже живуть серед людей і є мікробами, що відрізняються на біохімічному рівні від будь-якої форми земного життя.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK