Екіпаж МКС завершив позаплановий вихід у відкритий космос достроково

Екіпаж МКС завершив позаплановий вихід у відкритий космос достроково
Reuters

Як повідомив офіційний представник підмосковного Центру управління польотами (ЦУП) Валерій Линдін, "о 23:10 (за київським часом) Фінк та Лончаков повернулися на станцію і закрили люки".

Таким чином, час роботи у відкритому космосі склав 4 години 48 хвилин, що майже на годину менше, ніж час, який заплановано графіком.

За неповних п'ять годин роботи у відкритому космосі Фінк і Лончаков виконали кілька наукових і технічних завдань. Вони завершили розпочату в грудні минулого року роботу - встановили на зовнішній поверхні службового модуля Зірка та підключили європейську наукову апаратуру для проведення експерименту Expose-R.

Завершивши з науковими працями, космонавти виконали на зовнішній поверхні МКС кілька технічних завдань.

Так, для полегшення робіт у відкритому космосі екіпажу МКС-19 - Геннадія Падалка та Майкла Барратта, яким потрібно встановити нові антени стикувальної системи Курс на перехідному відсіку Пірс, - космонавти розрізали так звані аримідні стрічки в зоні встановлення стикувальної мішені і антен. Аримідні стрічки - це кріплення, якими ніби "зшито" екранно-вакуумну теплоізоляцію.

Закінчивши зі стрічками, Юрій Лончаков і Майкл Фінк закрили клапан теплоізоляції - закріплений на спеціальній "липучці" невеликий фрагмент протиметеоритної "ковдри", який відкривається, коли треба звільнити необхідні роз'єми.

Наприкінці виходу на зовнішню поверхню МКС космонавти перевстановили в штатне положення контейнер-"книжку" із зразками матеріалів дослідження, а потім провели експеримент Панорама-2009 із моніторингу стану зовнішніх поверхонь та елементів конструкцій російського сегменту станції.

Як повідомляється, черговий екіпаж Міжнародної космічної станції, який відправиться на орбіту 26 березня, здійснить вихід у відкритий космос у червні. Космонавти під час виходу повинні дообладнати російський модуль Зірка системою причалювання для прийому нового модуля МДК-2 (Малий дослідний комплекс).

Нагадаємо, на сьогоднішній день екіпаж станції складається з трьох осіб: російського космонавта Юрія Лончакова та американських астронавтів Майкла Фінка та Сандри Магнус. Однак у цьому році планується розширити склад екіпажу станції до шести осіб.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK