Бабуся Обами стала борцем із мухою цеце

Бабуся Обами стала борцем із мухою цеце
Reuters

Делегація Африканського союзу відвідала Сару, яка є третьою дружиною діда Барака Обами, в її рідному селі Когело на заході Кенії.

Бабусі президента урочисто вручено подарунок - обприскувач і велику кількість інсектициду, якого вистачить для санітарної обробки 3 тисяч голів.

Як зазначається в повідомленні, 87-річна африканка була зворушена подарунком і пообіцяла очолити кампанію із знищення переносників сонної хвороби у своєму селі. Крім того, Сара Обама розповіла, що добре пам'ятає великий спалах цього небезпечного захворювання в 1968 році.

У даний час вогнища сонної хвороби зафіксовано на території 37 африканських країн

Нещодавно міжнародним організаціям вдалося ліквідувати цю інфекцію в Ботсвані й Намібії, інформує Африканський союз.

***

Африканський тріпаносомоз або Сонна хвороба - тропічна інфекція, збудником якої є джгутикове найпростіше тріпаносому. Людині інфекція передається через укуси африканської мухи цеце. На першому етапі хвороба нагадує грип, потім розвивається ураження центральної нервової системи, що характеризуються порушеннями сну, прогресуючою апатією і загальмованістю. При відсутності лікування захворювання часто закінчується летальним результатом.

Днями ВООЗ повідомила, що в Зімбабве епідемією холери охоплено вже практично всю територію країни. Від зараження цією гострою кишковою інфекцією за сім місяців померло більше чотирьох тисяч осіб.

За материалами: Медновости



 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK