Вчені виявили нового союзника глобального потепління

Вчені виявили нового союзника глобального потепління
worldwarming.info

Автори нового дослідження стверджують, що сірчаний фторид затримується в атмосфері протягом 36 годин, а за здатністю затримувати інфрачервоне випромінювання Сонця може порівнятися з вуглекислим газом. Розрахунки учених показали, що парниковий ефект SO2F2. у 4800 разів сильніший, ніж ефект CO2.

За даними експертів, в даний час вміст сірчаного фториду в атмосфері незначний - близько 1,5 частин на трильйон. Проте концентрація  SO2F2постійно збільшується в середньому на 5% в рік.

Сірчаний водень стали використовувати для боротьби з комахами-шкідниками у 1987 році. Раніше для цієї мети застосовували метилбромід, проте монреальський протокол заборонив цей газ, оскільки він руйнує озоновий шар.

Автори нової роботи підкреслюють, що їм вдалося "викрити" сірчаний фторид у згубній дії на клімат до того, як він встиг заподіяти відчутну шкоду. Такий попереджуючий підхід є основою масштабної дослідницької програми AGAGE (Advanced Global Atmospheric Gases Experiment - Прогресивний глобальний експеримент по моніторингу атмосферних газів), в рамках якої були вивчені властивості SO2F2.

Нагадаємо, раніше вчені з Пенсільванського університету заявили, що суміш вуглекислого газу і водяної пари можна перетворити у природний газ, що в майбутньому може вирішити проблему парникових викидів, які призводять до глобальної зміни клімату.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK