Кросівки і заморожена їжа потрапили в британську десятку винаходів, що змінили життя людства

Кросівки і заморожена їжа потрапили в британську десятку винаходів, що змінили життя людства
ru.wikipedia.org

Результати опитування наводить The Daily Telegraph.

1. Технологія GPS. Спочатку розроблена в 1978 році в США для військових цілей система супутникової навігації NAVSTAR поширилася по всьому світу під назвою GPS.

2. Плеєр Sony Walkman. За словами експертів, цей пристрій в 1979 році відкрив еру портативних технологій, суттєво змінивши культуру індивідуального споживання музики. Таким чином Sony схрестили саундртрек з пасажиропотоком, давши будь-якій людині в багатомільйонному натовпі можливість слухати улюблені композиції, не нав'язуючи їх іншим, пише газета.

3. Штрих-код. Цей винахід американця Нормана Вудленда, зроблений в 1949 році, з часом дозволив поєднати дані про оплату покупки, характер товару і запаси товарів на складі. Це, на думку експертів, найбільш революційним чином змінило систему торгівлі.

4. Заморожена їжа. Коли протягом останніх 30 років на зміну традиційним сімейним "круглим столам" прийшла картонка з їжею, яка поїдається на дивані перед телевізором, змінився і спосіб життя, і вигляд сучасних міст і стан здоров'я громадян багатьох країн.

5. PlayStaion. За оцінкою експертів, саме консоль Sony PlayStation в 1994 році вивела відеоігри з дитячих кімнат на великі телевізори, де іграми стали захоплюватися цілком дорослі люди. Апаратні можливості цієї приставки перевищують можливості середнього домашнього ПК, а індустрія відеоігор за роки, що минули після її появи, за своїми доходами майже наздогнала кіноіндустрію, пише видання.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK