Новий вид бензину знизив рівень токсикоманії серед аборигенів Австралії

Новий вид бензину знизив рівень токсикоманії серед аборигенів Австралії
geo-tur.narod.ru


  
У центральних пустелях кількість токсикоманів знизилася з 500 до 20


Як з'ясувалося, в деяких населених пунктах центральних пустель, де компактно проживають аборигени, ще в 2006 році стала використовуватися розроблена компанією BP Australia за участю уряду нова марка бензину Opal, повідомляє АР.

За словами розробників, це паливо практично позбавлено хімічних домішок. В результаті, аборигени-токсикомани почали вдихати пари бензину з метою отримати ейфорію. Однак парламентський комітет, який займався стратегією впровадження Opal, визнав, що на даний момент проблема токсикоманії в Центральній Австралії, колись стояла дуже гостро, тепер виникає в одиничних випадках.

За даними соціальної організації Youth Link-Up Service, яка підготувала доповідь, у центральних пустинях кількість токсикоманів, які регулярно нюхають бензин, знизилося з 500 до 20. У зв'язку з цим, влада Австралії вирішили розширити географію застосування нового палива.

Крім того, представник BP Australia зазначив, що з компанією в 2008 році вела переговори канадська делегація, яка розглядає можливість використання Opal у місцях компактного поселення індіанців в Канаді.

Нагадаємо, в минулому році бразильські дослідники виявили в джунглях Амазонки поселення тубільців, які ніколи не вступали з контакт з цивілізацією.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK