Австралійських фермерів підключать до швидкісного інтернету лазером

Австралійських фермерів підключать до швидкісного інтернету лазером
sciteclibrary.ru
На даний час розробники технології проводять експеримент у австралійському штаті Вікторія, сподіваючись забезпечити швидкісним інтернетом 99% його мешканців. Усього там проживає понад п'ять мільйонів осіб, а густина населення складає близько 23 людей на квадратний кілометр.

Базою для експерименту стала гігабітна пасивна оптоволоконна мережа: дані передаються по оптоволокну на пасивні сплітери, які посилають сигнал до сільських господарств. Зазвичай сигнал згасає, пройшовши близько тридцяти кілометрів.

У ході експерименту, дослідники використовували романівський лазер і збільшили потужність сигналу майже удесятеро. Як наслідок, їм вдалося забезпечити передачу даних на швидкості 2,5 гігабіта за секунду на відстань близько шістдесяти кілометрів. Перевагою нової розробки експерти назвали те, що кількість сплітерів скоротилася удвічі. Недоліком - більш жорсткі вимоги до безпеки каналу та іншого обладнання, - інформує видання.

Крім того, минулого тижня винахідник всесвітньої павутини британський вчений Тім Бернерс-Лі заявив, що постійно збільшується швидкість впровадження інновацій у мережі.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK