Астронавти NASA вийшли у відкритий космос і з'їли "дуже шоколадний торт"

Астронавти NASA вийшли у відкритий космос і з'їли "дуже шоколадний торт"
pictures.reuters.com

Як повідомили в представництві NASA в Російському центрі керування польотами, роботи в безповітряному просторі триватимуть близько 6  годин.   

У ніч на четвер сонячну батарею вийняли з вантажного відсіку шаттлу за допомогою руки-маніпулятора космічного корабля. Потім вона була передана на руку-маніпулятор станції, яка перенесла батарею до місця установки. Астронавти під час виходу мають закріпити панель на правій стороні МКС і підключити всі необхідні кабелі. Її довжина - 73,2 м. Маса - 15900 кілограмів. Вартість - 300 мільйонів доларів.  

З установкою четвертої сонячної батареї (зараз на МКС - три таких батареї) завершиться створення енергетичної системи американського сегменту станції, що дозволить проводити більш енерговитратні експерименти. Повністю забезпечити енергетичний ресурс російського сегменту  планується до 2014-2015 років за рахунок приєднання науково-енергетичних модулів.

Для космонавта Свонсона цей вихід стане третім в житті, а Арнольд опинився в безповітряному просторі вперше. Даний вихід є 121-м виходом в космос з борту  МКС.

Між тим, астронавти не цураються земних насолод. Раніше екіпаж американського космічного корабля багаторазового використання Discovery і МКС відсвяткував день народження астронавта Майкла Фінка.

Він є командиром МКС-18, і 14 березня йому виповнилося 42 роки. З святкуванням космонавт вирішив почекати до прибуття шаттлу на орбітальну станцію.  

Як повідомив командир Discovery Лі Арчамболт, його екіпаж спеціально для Фінка привіз з Землі шоколадний торт. Його спекла астронавт NASA Маршу Айвінс. Американці весь політ до станції пильно стежили, щоб торт не зіпсувався і не втратив свого привабливого вигляду. Торт з'їли всі разом після виконання традиційного Happy birthday to you!  

"Ми виявили безквиткового пасажира  - дуже шоколадний торт", - повідомив на Землю астронавт Discovery Джон Філліпс. За його словами,  екіпаж високо оцінив святкове частування.   


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK