Кит, який заблукав біля берегів Гонконгу, ускладнив рух у протоці

Кит, який заблукав біля берегів Гонконгу, ускладнив рух у протоці
travel.ru

Протока знаходиться в самому центрі міста, однак департамент не виключає можливості призупинення руху в протоці, повідомляє в п'ятницю South China Morning Post.

Десятиметрового горбатого кита, який збився з міграційного маршруту, вперше помітили біля берегів Гонконгу 16 березня. Це перша поява такої тварини в акваторії міста. За даними експертів, навесні горбаті кити здійснюють переміщення з тропічних вод на північ. Як вважають вчені, кит відбився від зграї і не може зорієнтуватися, щоб знайти дорогу додому.

Численні судна з цікавими туристами можуть схвилювати кити і спровокувати його загибель, зазначили екологи, а також звернулися до городян із закликом не турбувати тварину і дати їй можливість піти у відкрите море.

Крім того, 26 березня Департамент сільського господарства, рибальства та захисту навколишнього середовища випустив попередження про те, що порушників спокою тварини піддадуть штрафу у 13 тисяч доларів. Водночас, морський департамент міста не виключає, що якщо кита помітять у центрі протоки, де судноплавство особливо інтенсивне, рух суден може бути призупинено.

Днями також повідомлялося, що в Британії китів, яких викинуло на узбережжя, усиплятимуть за допомогою смертельної ін'єкції, щоб уникнути подальших страждань тварин.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK