Гірчиця стане першою вирощеною на Місяці рослиною

Гірчиця стане першою вирощеною на Місяці рослиною
cosmiclog.msnbc.msn.com

Перший прототип майбутньої капсули

Однак, як з'ясувалося, основною метою проекту є далеко не наукові дослідження: вчені хочуть виростити рослину для того, щоб зробити її фотографію всередині прозорої капсули на тлі місячного краєвиду. Головним кандидатом на звання першої місячної рослини стала гірчиця, говориться в повідомленні.

Мета авторів проекту: їм необхідно спроектувати капсулу, яка буде охороняти органічну матерію від впливу жорстких місячних умов і залишатися при цьому прозорою. В даний час у дослідників вже є перший прототип майбутньої капсули, відзначається в прес-релізі компанії.

Paragon Space Development також уклала угоду про доставку своєї капсули на супутник Землі з компанією Odyssey Moon, яка бере участь у конкурсі Google Lunar X Prize.

Варто зазначити, що компанії-учасники Google Lunar X Prize займаються створенням приватного місяцеходу. Перемога в змаганні та приз у 20 мільйонів доларів дістануться тій організації, яка до 2012 року зможе створити і запустити на Місяць власний місяцехід. Апарат повинен бути оснащений фотокамерою для передачі знімків себе і навколишнього пейзажу на Землю, інформують організатори.

Між тим, у лютому цього року повідомлялося, що російські вчені планують доставити на супутник Марса Фобос живі організми, серед яких - личинки і гриби.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK