Британець побив рекорд зі швидкості вітромобіля

Британець побив рекорд зі швидкості вітромобіля
greenbird.co.uk

Річард Дженкінс із Хемпшира зумів розвинути на своєму вітромобілі швидкість до 202 км/год. Попередній рекорд, який поставлено в 1999 році американцем Бобом Шумахером, склав 186 км/год.

Транспортний засіб, який побудував британець, називається Greenbird і використовує для руху тільки вітер. На те, щоб побудувати апарат, у інженера пішло 10 років.

Пристрій із вагою близько 600 кг використовує для того, щоб прийти в рух, не вітрило, а жорстке крило. Машину зроблено із вуглецевого волокна. Єдині металеві деталі в ній - кулькопідшипники для крила і колісні вузли.

При високій швидкості вітер також розвиває підйомну силу - це дуже корисно для літаків, однак для машини це становить небезпеку. Для компенсації інженери додали невеликі крила, на зразок тих, що використовуються в гоночних болідах Формули-1, щоб утримати вітромобіль на землі.

"Це чудово, одна з тих речей, для досягнення яких ви так багато працювали, а коли це, нарешті, вийшло, це виявилося навіть занадто легко", - сказав Дженкінс в інтерв'ю телеканалу ВВС, описуючи свою радість від досягнення.

Після підкорення рекорду винахідник збирається приділити увагу розробці вітромобіля, який буде пересуватися по льоду.

Крім того, у березні цього року у вільний продаж в США надійшов перший літаючий автомобіль Transition. Літакомобіль може злітати і з вільної ділянки шосе, і з аеродрому. Машина, яка розвиває максимальну швидкість у повітрі 190 км/год, працює на звичайному неетиловому бензині.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK