Початок статевого життя залежить від генів - дослідження

Початок статевого життя залежить від генів - дослідження
yimg.com

До таких висновків вони прийшли в ході вивчення історій сексуального життя декількох десятків пар близнюків, пише The New Scientist.

У дослідженні взяли участь 34 пари монозиготних (однояйцевих) і 25 пар дизиготних близнюків, яких розлучили після народження і які виховувалися в різних сім'ях, повідомили співробітники відділення психології та Центру вивчення близнюків Університету штату Каліфорнія.

Як з'ясувалося, у монозиготних близнюків, що мають однаковий генотип, вік на момент першого статевого акту відрізнявся не так значно, як у дизиготних близнюків, генотипи яких збігаються тільки на 50%. За підрахунками дослідників, вік початку статевого життя більш ніж на 30% обумовлений генами.

Крім віку, в якому близнюки втратили цноту, вчені порівнювали вік на момент першої менструації, час від першої менструації до першого статевого акту, а також вік, в якому учасники дослідження вперше цілувалися, вступали в шлюб, заводили дітей.

Згідно із результатами дослідження, у жінок-близнюків час вступу в шлюб, народження дитини значною мірою залежали від віку на момент втрати цноти.

Вчені також зазначили, що в різні часові періоди вплив спадкових факторів на вік початку статевого життя може бути обумовлено соціальними і моральними нормами та їх ролі в суспільстві. Крім того, дані попередніх досліджень показали, що ранній початок статевого життя і схильність до імпульсивної поведінки пов'язані з наявністю варіанта гена DRD4, що кодує дофаміновий рецептор.

Нагадаємо, на початку цього року вчені з Університету Макгілла, Канада, підтвердили теорію, за якою у дітей, які перенесли насильство, відбуваються генетичні зміни.

За матеріалами:  Медновости


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK