У США п'ятеро людей захворіли на гепатит В після хіміотерапії

У США п'ятеро людей захворіли на гепатит В після хіміотерапії
abc.net.au

За інформацією представників регіональних органів охорони здоров'я, всі заражені відвідували сеанси хіміотерапії у лікаря Парвеза Дари, онколога і гематолога з багаторічним стажем. Решті 2800 пацієнтам, котрі відвідують кабінет лікаря з 2002 року, було розіслано попередження про можливе зараження.

Адвокат лікаря Дари заперечує можливість зараження пацієнтів гепатитом, після проходження ними процедур у його підзахисного. Він повідомив, що у трьох заражених була виявлена прихована хронічна інфекція, яка загострилася після сеансів хіміотерапії, що послаблює імунітет.

Найчастіше зараження гепатитом В відбувається через медичний, стоматологічний, манікюрний і схожий інструментарій при лікувально-діагностичних та інших маніпуляціях, що супроводжуються порушенням цілісності шкірного або слизового покриву, а також при переливанні крові та її препаратів. Крім цього, можливий побутовий шлях передачі, так як вірус гепатиту В міститься не тільки в крові хворих, але і в різних біологічних рідинах (слині, сечі, спермі, менструальній крові).

Нагадаємо, у жовтні минулого року у Львівській області 17 людей було госпіталізовано з підозрою на гепатит А.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK