Філіпінські рибалки на очах у екологів спіймали і з'їли рідкісну акулу

Філіпінські рибалки на очах у екологів спіймали і з'їли рідкісну акулу
prionace.it

Рибалки зловили представника рідкісного виду глибоководних акул Megachasma pelagios (великорота акула), повідомляє агентство AFP.

Дана рибина стала всього 41-ю (за деякими даними, 43-ю) з коли-небудь зареєстрованих особин цього виду, анатомію яких досі малодосліджена.

Не сприяла науковому прогресу та особина з філіппінських островів. Акула потрапила в тенета поблизу міста Донсол 30 березня. Її довжина склала 4 метри, а вага - понад півтонни. Місцеві жителі приготували з акули традиційну рибну страву, з використанням кокосового молока.

Однак вчені знайшли і позитивні сторони в такому улові рибалок, це дозволяє зробити висновок про те, що місцева екосистема філіппінських островів знаходиться в непоганій формі", незважаючи на численні світові проблеми довкілля.

Великоротих акул відкрили в 1976 році поблизу Гавайських островів. Вони належать до одного з трьох відомих видів акул, які живляться планктоном (два інші - китові та гігантські акули) і, отже, цілком безпечні для людини. Саме для лову планктону M. pelagios потрібен її великий рот.

Водночас, у Новій Зеландії уряд взяв на себе опіку над двома найрідкіснішими видами дельфінів у світі - дельфіна мауі та дельфіна гектор.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK