Каліфорнійський університет підтримає експерименти над тваринами

Каліфорнійський університет підтримає експерименти над тваринами
antichips.com

Акцію організовано за ініцативою нейробіолога Девіда Дженча, який раніше став жертвою захисників природи – минулого року активісти спалили машину вченого, повідомляє Science NOW.

Для проведення акцій Дженч створив в університеті представництво організації Pro-Test, яка займається відстоюванням прав учених на проведення досліджень по всьому світу. Pro-Test сформувалася в Оксфорді, йдеться в повідомленні.

Як зазначив сам Дженч, демонстрацію, яка відбудеться 22 квітня 2009 року, відвідає кілька сотень чоловік. Однак, на цей же день призначено акцію протесту захисників природи Університету штату Каліфорнія, які виступатимуть проти лабораторних дослідів над тваринами, розповів нейробіолог, додавши, що конфронтації виникнути не повинно.

Водночас, зараз Європарламент розглядає поправки до законів, які регулюють досліди над тваринами. Зокрема, пропонується заборонити тести над деякими безхребетними, які здатні відчувати біль або дискомфорт. У цей список потрапили, зокрема, кальмари та омари.

Нагадаємо, раніше чотирьом керівникам Stop Huntingdon Animal Cruelty винесли звинувачувальний вирок за боротьбу проти Huntingdon Life Sciences, яка, на їхню думку, жорстоко поводиться з тваринами.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK