У Бразилії через телесеріали впала народжуваність

У Бразилії через телесеріали впала народжуваність
radikal.ru

Негативну роль "мильних опер" у цьому процесі виявили за негативною динамікою показників у регіонах, де починалася робота телевізійної мережі TV Globo, яка транслює їх, пише WA Today.
Бразильські експерти, проаналізувавши демографічні дані з 1971 по 1991 рік, прийшли до висновку, що в районах країни, де починалася трансляція TV Globo, різко знижувалася народжуваність і збільшувалося число розлучень. За підрахунками вчених, через серіали за 20 років у країні народилося на 3 мільйони менше дітей і сталося на 800 тисяч більше розлучень.

"Причиною такого впливу могли стати ідеали наживи, властиві верхнім верствам населення, про яких знімають більшість мильних опер", - зазначає один з авторів дослідження Альберто Чонг. За його словами, жінки з цих верств, з одного боку, заможніші та освіченіші, ніж прихильники серіалів, а з іншого - вони частіше розлучаються і мають менше дітей.

Більше того, вчені виявили одну тенденцію: коли головна героїня популярного серіалу за сюжетом розлучалася із чоловіком або коханим, кількість розлучень в регіонах, де транслювався серіал, збільшувалася в середньому на 0,1%. У перерахунку на 190-мільйонне населення Бразилії і десятки років це число виглядає досить переконливо, зазначають фахівці

Між тим, раніше повідомлялося, що бебі-бум, який намітився в минулому році в Україні, знесла хвиля економічної кризи та країну в лічені місяці накрила епідемія абортів.

За матеріалами: Медновости


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK