Здатність Місяця відображати рельєф Землі допоможе вченим шукати екзопланети

Здатність Місяця відображати рельєф Землі допоможе вченим шукати екзопланети
fotki.yandex.ru

Таким чином, земний супутник може дати уявлення про розташування та рельєф екзопланет, стверджують учені. Астрономи зі США і Університету Мельбурна, Австралія, спостерігали за Місяцем протягом трьох років, використовуючи потужності телескопу, встановленого на горі Македонії в Австралії. Учені порівнювали інтенсивність так званого пиловидного світла Місяця ввечері і вранці, повідомляється в прес-релізі університету.

Пиловидне світло - відображене Землею сонячне випромінювання, що потрапило на темну сторону супутника і також відобразилося від неї. Наприклад, під час повного місяця або на заході сонця це світло можна побачити як легке світіння, що доповнює невидиму частину Місяця.

Згідно з даними дослідників, у вечірній час супутника Землі досягають промені, відбиті від поверхні Індійського океану. Вранці до Місяця доходить світло від африканського континенту (так як Земля встигає трохи повернутись навколо своєї осі). Відповідно, у вечірні години пиловидне світло Місяця більш яскраве, ніж у ранкові.
Планети та їх супутники є відносно холодними об'єктами і самі не виробляють випромінювання у видимому діапазоні. Однак вони можуть відображати світло, що виходить від зірок, пояснюють автори нової роботи. Вони припускають, що їх доповідь допоможе у вивченні екзопланет - планет, що перебувають за межами Сонячної системи. Аналізуючи зміни яскравості світла, яке вони відображають, учені можуть скласти уявлення про рельєфи екзопланет.

Крім того, раніше шотландські дослідники заявили, що в Чумацькому шляху можуть знаходитись 40 тисяч населених планет.

Нагадаємо також, що 7 березня з космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида був запущений орбітальний телескоп NASA Kepler, призначений для пошуків екзопланет.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK