Латвію спіткала участь Німеччини та Британії: У країні недоступний YouTube

Латвію спіткала участь Німеччини та Британії: У країні недоступний YouTube
dlepro.ru

У Британії та Німеччині за останні кілька місяців також відключали перегляд музичних відео з YouTube, повідомляє NovoNews.lv.

Як і передбачалося, компанія Google - власник YouTube з 2006 року - не зуміла домовитися з власниками авторських прав про розмір ліцензійних відрахувань і прийняла рішення про блокування контенту в цій прибалтійській країни.

Однак цього разу ситуація більш парадоксальна, зазначає латвійське агентство. Як виявилося, відключені саме офіційні канали, що містять в основному схвалений великими лейблами контент. Відео ж користувачів, у тому числі і піратські копії музичних відеокліпів, вільно доступні для перегляду, йдеться в повідомленні.

У свою чергу, провідна організація з питань копірайту Латвії Агентство із захисту авторських прав / Союз латвійських авторів, заявила, що їй невідомі причини подібного рішення.
Тим не менше, як стверджують деякі джерела, раніше YouTube зажадав від агентства ліцензію на розповсюдження музики в Латвії і пропонував провести переговори про придбання подібного документу.

Зазначимо, раніше уряд Китаю перекрив користувачам доступ до YouTube через відеоролик, який демонструє, як солдати б’ють тибетських ченців та інших мирних жителів.

А в Бангладеш через розповсюдження користувачами YouTube відеозапису закритої наради уряду і військових місцева влада прийняла рішення взагалі заборонити роботу сайту в країні.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK