У Росії заборонили курильні суміші і пахощі з шавлією

У Росії заборонили курильні суміші і пахощі з шавлією
dic.academic.ru

Крім того, він направив в митну службу лист з проханням заборонити ввезення цих сумішей в країну. За словами Онищенка, випадки продажу курильних сумішей під назвами AM-HI-CO, Dream, Spice (Gold, Diamond), Zoom, Ex-ses, Pep Spice, Yucatan Fire та інших були зафіксовані в ході перевірок в кількох російських містах. Однак, документів, які дозволяють торгівлю, у продавців не було.

Внаслідок цього, Роспотребнагляд доручив Інституту харчування РАМН провести експертизу цих курильних сумішей. За даними відомства, в них були виявлені отруйні, а також що володіють психотропною та наркотичною дією речовини. Як зазначає Роспотребнагляд, вживання таких сумішей може призвести до психічних патологій, таких як гострі і депресивні психози, що являють реальну загрозу громадському здоров'ю.

У зв'язку з цим Онищенко заборонив обіг на території Російської Федерації курильних сумішей, сухих ароматизаторів для повітря, пахощів, що містять шавлію передвісників, гавайську троянду і блакитний лотос.

Між тим, у січні цього року в Німеччині також заборонили Spice. У березні подібна заборона відбулася й у Франції.

Однак, як зазначає джерело, на даний момент обіг рослин, що входять до складу заборонених Роспотребнаглядом сумішей, в Росії легальний, так як ці рослини не включено до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин, а також не віднесено до сильнодіючих і отруйних речовин. Контроль же за їх обігом не входить в компетенцію наркополіції. Отже, заборона є лише адміністративною.

Нагадаємо, раніше журнал Корреспондент досліджував ринок курильних сумішей в Україні.

За матеріалами: Медпортал


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK