Американці допомагають терористам заощаджувати на інтернеті - аналітики

Американці допомагають терористам заощаджувати на інтернеті - аналітики
novosti.err.ee

Як з'ясувалося, хостинг на американських серверах дозволяє шпигувати за екстремістами і тримати їх під контролем, зазначає The Washington Post.

Як говориться в повідомленні видання, терористи активно користуються послугами американського інтернету, оскільки місцеві хостери пропонують їх дуже дешево (як приклад наводиться техаський хостер ThePlanet, чий сервіс обходиться в 70 доларів на місяць). Крім того, незважаючи на економічність пропозицій, якість цих послуг часто набагато вища, ніж у хостерів з інших країн.

За даними американських ЗМІ, ThePlanet недавно також викликала обурення в середовищі блогерів, поширивши в Мережі повідомлення талібанського сайту, що називає себе голосом Ісламського емірату Афганістану (Islamic Emirate of Afghanistan), про чергову атаку на війська коаліції. У свою чергу, представники ThePlanet заявили, що всього лише надавали своїм клієнтам місце в кіберпросторі, і не мають відношення до терористичної діяльності. Тим більше, що екстремістських і антиамериканських сайтів досить багато. Внаслідок цього ThePlanet було закрито і вона перебралася до Канади. Однак більшість продовжують функціонувати, зазначає видання.

Експерти, що займаються моніторингом діяльності терористів, вважають, що мусульманських екстремістів залучає в послугах американських хостерів співвідношення ціни та якості. Аналітики також наводять як приклад Пакистан, де весь інтернет-трафік передається централізовано і під контролем держави.

"Спостерігаючи за тим, як ворог просувається он-лайн, можна багато чого довідатися про нього", - заявив Мартін Лібітцкі, аналітик некомерційної організації Rand Corp. Він також додав, що терористів іноді можна зустріти і в таких популярних веб-сервісах, як Second Lifе або Twitter.

Нагадаємо, раніше італійська поліція заявила, що члени організованих злочинних угруповань (ОЗУ) все частіше спілкуються через інтернет за допомогою програми Skype, уникаючи мобільних і стаціонарних телефонів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK