Британський мільйонер перепливе Тихий океан на вітрильнику зі сміття

Британський мільйонер перепливе Тихий океан на вітрильнику зі сміття
greenupgrader.com

Британський бізнесмен Девід де Ротшильд (David de Rothshild) придбав популярність у колах захисників природи завдяки тому, що витрачав (і продовжує витрачати) своє чимале багатство на пропаганду екологічно правильного способу життя, на захист природи і різні екопроекти.

За допомогою нового парусника з пластикових пляшок шукач пригод і захисник навколишнього середовища, а також його команда з вчених, моряків, художників і просто друзів, збираються стартувати у незвичайну подорож. Вони запланували пройти 10 500 морських миль від Сан-Франциско до Сіднея, по дорозі перетинаючи найбільші скупчення плаваючого сміття.

Екологічне судно названо Plastiki (це комбінація з ім'ям легендарного плоту Kon-Tiki). Воно побудоване з 12 тисяч пластикових пляшок. Перебирання у його каюті виконані з вторинного поліетилену, а два вітряки і сонячні батареї будуть заряджати акумулятор, який знадобиться для живлення супутникової навігації та телефону, а також бортового лептопа.

Найбільша таке пляма - Great Pacific Garbage Patch - нараховує сотні морських миль у діаметрі. "Це пластикове сміття вбиває величезне число риб та морських птахів", - зазначає Ротшильд.

Мета його плавання - звернути увагу суспільства на цю проблему. До того ж, учасники експедиції мають намір брати проби води, а також проводити фото- і відеозйомку в районах так званого пластикового лиха. Plastiki відправиться у подорож без будь-якого супроводу.

Нагадаємо, днями знаменитий британський вчений і телеведучий заявив, що темпи зростання людської популяції лякають і загрожують безпеці дикої природи.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK