У Росії прийняли закон про інтернет

У Росії прийняли закон про інтернет
Reuters

Робоча група комітету запропонувала ввести покарання за кіберзлочини, які скоєно на будь-якій території і будь-якою особою, якщо вони зачіпають інтереси російських громадян.

На основі закордонного досвіду розробники виділили дев'ять видів злочинів, зокрема: злом комп'ютерної системи, публікація непристойності, невиконання приписів органів нагляду, ненадання ним засобів дешифрування, обман нагляду при отриманні ліцензій на сертифікацію цифрового підпису, порушення конфіденційності.

За словами розробників, текст законопроекту буде підготовлено протягом місяця, після чого почнеться його обговорення за участю громадськості.

"Самі по собі наклепи чи розповсюдження порнографії не є специфічними інтернет-злочинами, специфічним є питання, хто повинен нести відповідальність", - пояснює член комітету з інформполітики Ілля Пономарьов. Депутат також вважає, що відповідальність повинен нести той, хто розмістив інформацію, і провайдер зокрема, якщо він сприяв її поширенню.

У перерахованому в концепції списку частина діянь вже переслідується, наприклад злом, зазначили в МВС Росії. "У деяких західних країнах відмова у розкритті пароля вважається фактичним визнанням провини, але для російського права така норма є неприйнятною. Однак, пропозиція карати за зловживання цифровим сертифікатом актуальна", - додав працівник правоохоронних органів.

На думку експертів, концепція закону про інтернет нагадує адаптований варіант деяких установчих документів щодо кіберзлочинності ЄС та західних країн.

Зазначимо, у березні повідомлялося, що Європейська комісія виділила понад 500 тисяч доларів на боротьбу з педофілією в інтернеті.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK