В Україні більше 90% школярів пробували алкоголь

В Україні більше 90% школярів пробували алкоголь
Фото: Корреспондент
Як повідомляє Німецька хвиля, про це свідчать дані європейського опитування учнівської молоді ESPAD, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка за підтримки ЮНІСЕФ.

Міжнародне дослідження уже вчетверте проводиться в Україні. Результати невтішні - в Україні зростає кількість дітей, які щотижня вживають алкоголь.

Це набуває масового характеру і перетворюється у стиль життя, - зазначає голова правління інституту Ольга Балакірєва.

"Практично п'ята частина ровесників нам сказали, що їхні друзі щонайменше раз на тиждень напиваються. 22% дали таку відповідь. Виходить, що майже половина підлітків у вихідні пиячать", - зазначила Балакірєва.

Водночас за 14 років європейських досліджень в Україні вперше з'явилася тенденція до зменшення кількості тих дітей, які досить рано починають палити.

"Можна констатувати, що ті антитютюнові програми, які впроваджуються, впливають, але не так ефективно, як хотілося б. Зараз у нас палить щоденно кожен п'ятий підліток", - сказала Балакірєва.

Вона також зазначила, що наркотики українські діти тепер вживають рідше, оскільки усвідомлюють ризик. Соціологи та ЮНІСЕФ припускають, що вживання дітьми алкоголю, сигарет і психотропних речовин може незабаром відбитися на демографічній ситуації в Україні. Тому вони закликають владу вжити заходи для захисту дітей від шкідливих звичок.

Як повідомлялося, Верховна Рада України пропонує обмежити вживання та продаж слабоалкогольних напоїв.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK